Grunnen til at 32-tommerne er så populære er selvfølgelig den anvendelige størrelsen, som egner seg bra som hoved-TV i en mindre stue, eller som en TV nummer 2 på kjøkken, soverom eller på hytta. 32-tommerne kan også by på strålende bildekvalitet til beskjedne priser.
Denne gangen har vi samlet det vi kunne finne av 32-tommere mellom 5 og 9 000 kroner, alt fra kjente merkeleverandører til mer ukjente outsidere. men også noen «outsidere i budsjettklassen. Spørsmålene vi ønsker svar på er: Hvem har den aller beste skjermen, og hvilken TV gir mest for pengene?
HD-klare
Samtlige 10 LCD-skjermer i testen har en oppløsning på 1366 x 768 bildepunkter eller mer, og har forutsetningene til å gi et bra utbytte med Blu-ray og høyoppløste TV-sendinger. Et par av deltakerne kan også skilte med Full-HD oppløsning (1920 x 1080). Våre tester viser at dette har begrenset nytteverdi på såpass små skjermer hvor pikslene sitter veldig tett, men kan være verdt det om du sitter svært nær skjermen, og skal bruke den sammen med spillkonsoll eller PC. Egenskaper som kontrast, lysstyrke og fargebalanse er langt mer avgjørende for bildekvaliteten, og det er dette vi legger mest i denne testen som i alle andre TV-tester.
Brukervennlighet
God bildekvalitet alene er likevel ikke nok. For at hele familien skal kunne ha glede av TV-en, må den også være lett å bruke. Ute hos de forskjellige produsentene er det stor forskjell på fjernkontroller og menysystemer, og noen TV-er er lettere å betjene enn andre.
Digitale TV-signaler
Det analoge TV-nettet er så godt som historie, og de aller fleste av oss vil nå motta digitale TV-signaler fra enten bakkenett, parabol eller kabelnett. Digitale signaler gir mulighet for bedre bildekvalitet, men krever ofte en separat mottaker. Flere skjermer har nå fått innebygde TV-mottakere med MPEG4 teknologi som gjør at programkortet fra RiksTV kan settes direkte i TV-en, uten behov for en ekstra boks. Dette er en klar fordel for deg som mottar TV-signal fra det digitale bakkenettet.