annonse
annonse
annonse
annonse

Sylskarpt!

Sonys nyeste tv bør pakkes opp varsomt – ikke fordi den er skjør, men fordi den kommer med et sylskarpt bilde rett fra esken! Dette er en tv som får alt til å se ut som HD.

Les innledning:
Større bilder = sterkere opplevelser!
Pluss lbadvantages
Sylskarpt HD-bilde Velutstyrt
Minus lbdisadvantages
Krever en del justering for å yte optimalt

46-tommeren i den nye V5500-serien har det aller meste man kan ønske seg av en tv. Den er slank og lekker, og den gjennomsiktige stripen mellom høyttaler og skjerm bidrar til et designmessig spennende utseende. Denne modellen har innebygd mottaker for RiksTV (MPEG4) samt fire HDMI-innganger. Her sitter to av HDMI-inngangene på siden, lettere tilgjengelig dersom tv-en henges på veggen.

Bildekvalitet
Sony lar oss heldigvis velge mellom butikk- og hjemmemodus første gang vi slår på skjermen. Med forvalget ”hjemme” starter tv-en likevel i dynamisk bildemodus, noe som straks bør endres til ”standard”. Førsteinntrykket vi får av Sony-skjermen er en utrolig skarphet, og detaljer som ellers ville ha gått tapt kommer godt frem uten at støy er til stede. Bildet er nesten overdrevet skarpt, men det fungerer bra i de fleste tilfeller. Eneste unntak er når bakgrunnen er dus og uskarp. Da blir støyen litt mer påtrengende. Kontrast og svartnivå imponerer virkelig, og Sonys LCD er definitivt et fullgodt filmalternativ til plasma, selv med dempet belysning!

Bildet har svært stort kontrastomfang og en dybdevirkning som nesten gir et tredimensjonalt utseende. Kontrastinnstillingen er kanskje litt i høyeste laget, men ikke slik at det brenner ut bildet. Lysstyrken foretrakk vi manuell justering av, og innstilling avhenger noe av materialet, lyset i rommet og lysstemningen i bildene man ser på. Hudtoner er naturlige og krever nesten ikke etterjustering ut over den generelle fargereduksjonen som måtte gjøres for å oppnå troverdige farger på trær og gress. Det som overrasker oss litt negativt, er at tv-en har en nokså begrenset optimal betraktningsvinkel. Fargemetningen avtar allerede ved ca. 30 graders vinkel ut mot siden, så man bør plassere seg mest mulig rett foran skjermen for best bildegjengivelse. Bildet har også lett for å flimre litt ved bevegelse som følge av den enorme skarpheten. Dette kommer av den sterke oppskjerpingen av kontrastoverganger, og kan dempes litt ved å redusere kontrastinnstillingen noe. Demper man i tillegg skarpheten litt, forsvinner mye av støyen vi opplevde i duse/uskarpe deler av bildet.

Lydkvalitet
Lyden er klar og tydelig, og dialog kommer godt frem. Tv-en har både bass og dynamikk, og selv filmlyd blir engasjerende nok til at man blir fanget. Bra bass og utmerkede mellomtoneegenskaper gir kraft til lydbildet samtidig som den klare diskanten får frem detaljene.

Konklusjon
Sony har laget en tv som gir sylskarpe bilder rett fra esken, og kun mindre justeringer skulle til før vi kunne nyte HD-lignende bilder selv med vanlige tv-signaler. Den utrolige skarpheten fungerer i de fleste tilfeller, bortsett fra når man har rekker med findetaljer som strikkede plagg, striper osv. Da flimrer bildet i disse områdene. Kontrasten og svartnivået er virkelig imponerende til LCD å være, og Sony V5500 kan med stor fordel brukes som filmskjerm. Glimrende flerbruks-tv med innebygd RiksTV-dekoder! DW

 • 46’’ LCD, 1920 x 1080p
 • 4 HDMI hvorav 2 sidemontert
 • USB-, LAN-innganger
 • CI MPEG 4 RiksTV, Pc-inngang, komponentinngang
 • Digital og analog lydutgang

Pris: 15000 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Større bilder = sterkere opplevelser!
  Også i denne testen:
  Tynn, tynnere, TYNNEST!
  Slankehysteriet har også nådd tv-verdenen, og det kriges nå om å ha den tynneste tv-en. Den krigen er det definitivt Samsung som leder med sine 3 cm på den nye 7-serien!
  Les hele testen
  Skarpe saker
  Sharp er en av de virkelig store aktørene i LCD verdenen med ledende panelteknologi. LC-46DH77E er en knall-tv som leverer kvalitetsbilder uansett kilde!
  Les hele testen
  Den lille kjempen
  DV1 er JVCs aller nyeste tv i ”Slim-line” utgave. Med slank og  tynn ramme rundt skjermen ser denne 47 tommeren mer ut som en 42 tommer!
  Les hele testen
  Grundig på sitt beste
  Flatskjermene fra Grundig har for vane å gi mye for pengene, men denne gangen er det en toppmodell hvor prisen kommer i andre rekke. Testens dyreste apparat er likevel et knakende godt kjøp!
  Les hele testen
  Ulv i fåreklær
  For å etterkomme EUs krav om lavere strømforbruk, har Panasonic moderert lysstyrken på sin nyeste plasma. Men slår man av ”Ecomodus” så tar G10 mye igjen på de lyssterke LCD-konkurrentene!
  Les hele testen
  Et sikkert valg
  Toshiba gir svært mye bildekvalitet for pengene med denne modellen, og bildemessig imponerer den med bra kontrast og svartnivå. En god allrounder for både film- og tv-bruk!
  Les hele testen

  Les også

  Samsung The Frame 3.0 klar for Norden

  Samsung The Frame 3.0 klar for Norden

  Samsungs populære ramme-TV er tilbake i ny versjon, denne gangen med QLED-teknologi.Legg til som favoritt
  Apples nye TV-app lansert i Norge

  Apples nye TV-app lansert i Norge

  Apples nye TV-app er nå tilgjengelig i Norge via en rekke enheter, deriblant Samsung smart-TV!Legg til som favoritt
  Sony KD-75XG9505

  Sony KD-75XG9505

  Sony KD-75XG9505 imponerer med rå kontrast og intense farger, som gir fenomenale bildeopplevelser.

  Legg til som favoritt
  Nå får Netflix bedre lyd!

  Nå får Netflix bedre lyd!

  Netflix lover lydgjengivelse i "studiokvalitet" med ny oppdatering.Legg til som favoritt
  Samsung QE65Q90R

  Samsung QE65Q90R

  Samsungs nye 4K toppmodell Q90R er væpnet til tennene med bildeforbedringer. Blir 2019 året hvor QLED tar innersvingen på OLED?

  Legg til som favoritt
  Ikke kjøp ny TV før du har lest dette

  Ikke kjøp ny TV før du har lest dette

  8 tips: Går du med planer om å kjøpe ny TV i år? Her er alt du trenger å vite!Legg til som favoritt
  Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

  Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

  Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.Legg til som favoritt
  Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

  Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

  Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny