Weber Traveler Compact

Weber Traveler kan bli med på utflukten

Pikniken og campingen får en gullkant når man kan grille skikkelig.

Weber Traveler Compact 7

(Foto: Weber)

Er det noe som hører sommeren til, er det å grille i helgen, og samles rundt bordet med noe godt i glasset. Og på samme måte hører det til å kunne ha en piknik i en park eller lage mat utendørs når man er på campingtur. Men det er vanskelig å få til god grilling under de forutsetningene. Engangsgrillene fra bensinstasjonen er ikke miljøvennlige, en faktisk brannfare, og gir dessuten et dårlig resultat. Tenk om man kunne ha med seg en skikkelig grill?

I oppreist tilstand er det ikke åpenbart at det er en portabel grill. (Foto: Weber)

Det problemet har Weber løst med sin portable Traveler-serie hvor man helt enkelt kan legge sammen en gassgrill, putte den i bagasjerommet på bilen, rulle den til valgfri plass, og begynne å grille! Som en bonus er grillen perfekt for den som bor i leilighet og har en felles uteplass, eller for den som ikke tør la en stor dyr grill stå på uteplassen. Bare å legge sammen og sette den i boden. Men blir det bra? Vi følte oss oppmuntret til å teste.

Les også TEST: Weber Lumin Compact En el-grill som blir veldig varm, og hvor man kan bruke halve grillen til å lage mat på andre måter. Perfekt til balkongen?

Installasjon

Grillen kommer ferdigmontert så det kreves hverken at man er en erfaren IKEA-montør eller ekspert på griller. Det er bare grillristen som kommer innpakket på siden for ikke å skade grillen under transporten. Det tok oss imidlertid en stund å forstå at man måtte sette opp grillen for at man kunne åpne lokket. En smart sikkerhetsdetalj som vi ikke fikk med oss. Vel oppsatt er det bare å skru på en liten gassflaske, som Weber selger i 3-pack for 429 kroner, så er man klar til å begynne.

Ingen problem å få plass til den i bagasjerommet. Man trenger ikke engang ha en Volvo stasjonsvogn. (Foto: Jonas Ekelund)

Tilbehør

Foruten gassflaskene er et beskyttelsestrekk det eneste tilbehøret vi virkelig kan anbefale. Enten et Weber Travel Compact Cover, om man ikke vil grise ned bilen ved transport, eller et  Premium Grillovertrekk om den vil stå mye ute. Man trenger også dryppformer, men det er ingen stor kostnad, samt at man bør ha en grillbørste til grillristen. Har man ikke allerede et bra termometer, kan vi virkelig anbefale en Weber Connect Smart Grilling Hub. Å bare kunne se på mobilen hvor lang tid er igjen, gjør gillingen mye mer avslappet.

Les også TEST: Weber Connect smart grilling hub Mulighet for fire sensorer og steg-for-steg-anvisninger for perfekt resultat.

Håndtering

Før man folder sammen grillen, må man skru av gassflasken. Litt synd for det hadde vært enda smidigere om man kunne transportere den i grillferdig tilstand. Ellers er det bare å sette foten på støtten, trykke inn sperrehåndtaket med en hånd og folde den sammen. Veldig enkelt. Som vi tidligere har nevnt kommer det ut en sperre som holder lokket låst under transport. Og for å sette den opp løsner man på transportsikringen, setter foten på støtten og drar i håndtaket. Så må man bare huske å skru på gassflasken igjen.

Gasskranen sitter litt vanskelig til, og man må ta bort gassflasken ved transport. (Foto: Jonas Ekelund)

Grillristen er emaljert, så det lille som fester seg er lett å skrape bort med en grillbørste når risten fortsatt er varm. Det som drypper ned, samles opp i en dryppform i bunnen. Den bør man med andre ord holde litt kontroll på og rengjøre før man transporterer grillen, for å unngå fettflekker. Når den begynner å se slitt ut, er det bare å bytte den. Selve grillen er jo lakkert, så den er enkel å tørke av og holde ren mellom grillingene.

Det ble virkelig tent! Bra fart på brenneren. (Foto: Jonas Ekelund)

Grilling

For å begynne å grille skrur man på gasskranen, som godt kunne ha vært litt lettere å komme til, og vrir bryteren fra 0 til Tenn. Gassen slås på med full gass og en gnist tenner den. Så lukker man lokket og gir grillen 10–15 minutter, eller til termometeret på lokker viser 260 grader. Da er grillristen varm nok for å gi grillrender, og eventuelle rester fra forrige grilling har blitt brent bort. Så skrur man ned varmen til passe temperatur og setter i gang å grille som om det hadde vært en hvilken som helst gassgrill.

Kveldens grillmester ga Weber Traveler Compact tommelen opp. (Foto: Jonas Ekelund)

Det som skiller, er naturligvis størrelsen på den. Spesielt ettersom vi har valgt å teste Compact-varianten som rommer 12 burgere eller 15 pølser. Nok til fire personer, mener Weber. Den større Traveler-modellen har en 30 prosent større grillflate. Man har heller ingen hylle til varmehold eller soner med ulike temperaturer. Man må helt enkelt pakke inn det man har grillet i folie for å holde det varmt. Litt må man kompromisse med en portabel grill.

Det ville være synd å klage på grillresultatet. (Foto: Jonas Ekelund)

Med det sagt, ble vi fornøyde med resultatet. Vi har testet alt fra hamburgere og pølser til kjøttstykker og grønnsaker samt grillost. Etter at vi fra begynnelsen holdt god kontroll, lærte vi oss ganske raskt hvor varmt det er og hvor lang tid ulike ting tar. Kjøttstykkene fikk fine grillrender uten at de ble for mye stekt, maiskolber ble karamellisert og aspargesen hadde passe tyggemotstand.

Les videre
Exit mobile version