Philips 7000 series Pasta Maker HR2665/93

Solid arbeidshest av en pastamaskin

Denne automatiske pastamaskinen fra Philips tilbyr en lett måte å komme i gang med den edle pastakunsten på.

Philips pastamaskine

Philips Series 7000. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Philips Series 7000 pastamaskin er en solid konstruksjon som føles som om den er laget til å tåle litt grov behandling. Beholderen til mel og vann er som vanlig av plast, men beskyttet av en påskrudd metallflate, som også holder metalskruen som elter og presser ut pastaen, i sjakk.

Brukergrensesnittet er enkelt: Du velger om du lager pasta med egg eller med vann. Deretter fyller du på ønsket mengde mel, og maskinen forteller deg så hvor mye vann du skal tilsette. Så elter den deigen i 3 minutter og begynner automatisk å presse pastaen ut.

Maskinen kan også brukes mer manuelt, men det krever at man starter og stopper den litt strategisk.

Det følger med åtte plastformer som kan lage lasagne, penne, fettucine, spagetti, tynn spagetti, tykk spagetti, tagliatelle og pappardelle.

Enkelt brukergrensesnitt. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Lett brukeropplevelse

Maskinen er lett å bruke, men litt kresen på hvor våt deigen er. Mel er jo et naturprodukt, så den presise konsistensen og finmalingen varierer fra merke til merke. Det betyr at pastadeigen noen ganger var for tørr eller våt til at maskinen kunne presse den skikkelig ut gjennom formen. Man får de beste resultatene når man eksperimenterer litt, og spesielt hvis man lar deigen hvile i 10–20 minutter etter at den er eltet. Det krever at man raskt slår av maskinen når den er ferdig med å elte, slik at den ikke når å begynne å presse pastaen ut.

Når man først har en intuitiv fornemmelse av hvilken tekstur av deig Series 7000 foretrekker, blir det lettere å treffe perfekt pasta hver gang og minimere frustrasjonen.

Det er mange former å velge mellom. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Pastakvalitet

Pastaen var generelt velsmakende og hadde en god elastisk tekstur, som ble bedre når man kjørte elteprogrammet et par ganger i strekk. Selv om det er rikelig med former, var de ikke alltid de beste. Spagettien var veldig tynn og manglet derfor alltid bitemotstand, og båndpastaen var altfor tykk, og tok derfor veldig lang tid å koke. De beste formene var den firkantede spagettien og penne. Her leverte den et ytterst tilfredsstillende, velsmakende og ensartet resultat.

Spesielt den ferske durumpastaen ble lekker i Philips Series 7000.

Etter pastafesten oppdager man imidlertid at det blir igjen en del deig i systemet som ikke kan presses ut, og som derfor går til spille.

Ikke de beste formene

Sammenlignet med Witt Premium Pasta Maker er Series 7000 mere robust og i starten mer brukervennlig. Den har ingen automatisk vanndosering, men det er ikke et kjempestort savn, og det tvinger en til selv å lære det korrekte forholdet mellom vann og mel, som likevel varierer mye avhengig av meltype. Series 7000 har heller ingen problemer med at mel setter seg fast i uheldige samlingspunkter, noe som minimerer frustrasjoner.

Selve pastakvaliteten er imidlertid litt lavere i Series 7000 enn hos Witt. Det skyldes blant annet at noen av formene ikke produserer de beste resultatene, og at den er ganske hard å arbeide med når vann og mel ikke oppfører seg som maskinen forventer.

Pastaen kan få en ru tekstur hvis deigen er for tørr. (Foto: Lasse Torp Hansen)
Les videre
Exit mobile version