TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Årets beste tilbud - 4 uker kun 4 kr
Kjøp

TEST: Cuisinart Tri Zone

Den virkelig store maskinen til den lille husholdningen

Go big or go home! Cuisinarts kjempestore airfryer kan lage hovedrett, tilbehør og dessert på samme tid.

Av / 12.11.25 - 08:46
Cuisinart Tri Zone

Home mener

  • Tre kurver gir mulighet for å lage hele middagen på en gang. Den brede ovnkurven er stor nok til pizza. Billig.
  • Bare få programmer, som for øvrig ikke er forklart. Ingen forvarmingsfunksjon. Synkroniseringsfunksjonen virker bare på to av tre skuffer. Ingen app.

Cuisinart Tri-Zone er en airfryer i tungvektsklassen. Med ikke én, ikke to, men hele tre skuffer – eller kurver som de kalles i fagspråket.

Jeg betrakter meg selv som en ganske habil kokk, og jeg lager varm mat på eget kjøkken de aller fleste dagene i året. Og når gadgets er både mitt fag og min interesse, er maskinparken på kjøkkenet ganske omfattende.

Men en airfryer har jeg faktisk ikke. Jeg skal innrømme at jeg har sett med skepsis på airfryernes seiersmarsj. For det er jo når alt kommer til alt, snakk om en veldig liten varmluftsovn i bånd, ikke sant?

Men noe må det vel være snakk om? Det måtte testes. Og da nyheten om Cuisinart Tri-Zone dukket opp i redaksjonen, var tiden inne til å sette redaksjonens airfryer-jomfru på prøve.

Cuisinart Tri-Zone
Cuisinart Tri-Zone tar godt med plass på kjøkkenbordet. (Foto: Cuisinart)

Men en airfryer har jeg faktisk ikke. Jeg skal innrømme at jeg har sett med skepsis på airfryernes seiersmarsj. For det er jo når alt kommer til alt, snakk om en veldig liten varmluftsovn i bånd, ikke sant?

Annonse

Men noe må det vel være snakk om? Det måtte testes. Og da nyheten om Cuisinart Tri-Zone dukket opp i redaksjonen, var tiden inne til å sette redaksjonens airfryer-jomfru på prøve.

Matlaging i to etasjer

Cuisinart Tri-Zone har, som navnet antyder, tre separate avdelinger som kan brukes uavhengig av hverandre. I hvert fall nesten, men det kommer vi tilbake til.

Apparatet er en nesten terningformet enhet på 42 cm i bredden, 38 cm i høyden og 32 cm i dybden. Den tar med andre ord en anselig del av kjøkkenbordet. Men hva gjør det hvis vidundermaskinen kan gjøre andre apparater overflødige?

Conair-Amrita-Trizone-Air-Fryer-Oven-Black-Main-Photo Conair-Amrita-Trizone-Air-Fryer-Oven-Black-16 Conair-Amrita-Trizone-Air-Fryer-Oven-Black-Explosion
<
>
Alle delene som brukes til matlagingen kan vaskes i oppvaskmaskinen. Men de tar mye plass! (Foto: Cuisinart)

Cuisinart fremhever dessuten at både non-stick-belegningen og metallkabinettet er PFAS-fri, så man slipper å få maten krydret med «evighetskjemikalier.»

På øverste etasje finner man to like airfryer-skuffer på 4,3 liter hver. De er store nok til å steke en liten kylling i den enden og en solid porsjon pommes frites i den andre. De to skuffene har et gjennomsiktig vindu og en knapp som slår på lyset slik at man kan følge med i bruningsprosessen.

Under dem fyller en lav, bred skuff hele maskinens bredde. Den er først og fremst beregnet til å fungere som ovn.

Les også GRUPPETEST: 5 airfryers med doble kurver Airfryers med doble kurver kan lage hele middagen på en gang, selv om det kreves ulike temperaturer.

Killer-apper

For at en ny teknologi skal bli en suksess, må den ha en bruk som for første gang gjør livet lettere for brukeren. En killer app. Da Apple lanserte sin første ferdige datamaskin, Apple II, på slutten av 1970-tallet, var VisiCalc det første regnearket en slik killer app.

For mikrobølgeovnen var svaret popcorn. Og da kunne det for øvrig være det samme at maskinen hadde programmer til både tining, oppvarming og grill til sprøstekt fleskesvor.

Noe som bringer oss tilbake til airfryeren. Dens største killer-appen har vært frosne pommes frites. Muligheten for å lage sprø pommes frites som ikke flyter av olje, er det avgjørende argumentet. Og så kan vi alltid komme tilbake til muffins og kaker senere.

PXL_20250916_145246855 PXL_20250916_145320653
<
>
Det er to varmelegemer i ovnsrommet. Airfryer-kurvene har et varmelegeme hver. Magien leveres av de kraftige varmluftsviftene. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Noe som bringer oss tilbake til airfryeren. Dens største killer-appen har vært frosne pommes frites. Muligheten for å lage sprø pommes frites som ikke flyter av olje, er det avgjørende argumentet. Og så kan vi alltid komme tilbake til muffins og kaker senere.

Kan brukes i fleng

De to airfryer-skuffene har det samme settet av funksjoner. Det er først og fremst airfrying, men det er også programmer til ovnsteking, grill og baking. I tillegg kommer et dehydreringsprogram og funksjonen Re-crisp, som kan gi halvtrist brød en sprø skorpe igjen.

Programmene kan brukes uavhengig av hverandre. Man kan også med et trykk på en knapp kopiere et valgt program til naboskuffen, hvis man skal tilberede en ekstra stor porsjon. Endelig kan man også synkronisere programmene slik at de slutter på samme tid.

Ideen er genial, da den gir mulighet for å ha all mat perfekt ferdig til servering. Dessverre virker funksjonen bare for de to øverste skuffene, men ikke for det brede ovnsrommet i bunnen. Noe som i praksis gjør synkroniseringen stort sett ubrukelig.

Cuisinart Tri-Zone
De to airfryer-skuffene har det samme settet av funksjoner. Den brede skuffen i bunnen har bare tre programmer til henholdsvis pizza, toast og manuell innstilling. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Den brede skuffen i bunnen har bare tre programmer til henholdsvis pizza, toast og manuell innstilling. Bunnskuffen har over- og undervarme, men ingen varmluft. Det gjør den egnet til baking og oppvarmning av for eksempel frosne hvitløksbagetter.

Dehydreringsfunksjonen virker som den skal, men tørketiden på maks 12 timer er for kort til hele bær og sopp eller større stykker av frukt.

Les også GRUPPETEST: 6 Airfryers Alt man gjør i en ovn, kan man gjøre i en airfryer – bare raskere og bedre.

Ilddåp for førstegangsfryere

Med de innledende manøvrene på plass, og bevæpnet med oppskrifter fra nettet og et par airfryer-kokebøker som erstatning for den for øvrig nytteløse manualen, kunne matlagingen begynne.

De fleste oppskriftene begynner med ”varm airfryeren opp til (for eksempel) 180 grader.” Men Cuisinart Tri-Zone har ingen forvarmingsfunksjon. Programmene gir bare mulighet for å stille inn tid og temperatur. I noen tilfeller bare på tid. Man må derfor ty til den gammeldagse metoden: Gi maskinen noen minutter på bakeprogrammet før maten skal inn, og håp på det beste.

Kom aldri tilbake til ovnen

Første øvelse var naturligvis pommes frites. Fra dypfryst til gyllenbrune tok prosessen 18 minutter. Og resultatet var så tilfredsstillende at jeg godt kan forstå at mange er blitt så forelsket i teknologien. Selv om en airfryer i prinsippet er en liten varmluftsovn, gir den ekstra høye lufthastigheten i det lille lukkede rommet en så mye bedre og sprøere tilberedning at det ikke er noen vei tilbake til slappe ovn-fries når først man har prøvd det.

Men nå var ikke målestokken ovnen, men skikkelige triple cooked pommes frites fra frityrgryten. Jeg kan akkurat rekke å varme opp frityrgryten og gi frittene de to omgangene steking ved henholdsvis 130 grader og 185 grader på den tiden det tar å tilberede en porsjon i airfryeren. Og det fettfattige alternativet er fortsatt ”bare” smaksmessig 90 prosent i mål ved direkte sammenligning.

PXL_20250830_151344203 PXL_20250830_155016368
<
>
Tre tilberedninger på en gang: bakte rotfrukter, lammestek og hvitløksbagett. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Neste øvelse var en komplett servering med ovnsstekt lammeculotte, bakte rotfrukter og hvitløksbagett. Rotfruktene og lammet i hver sin airfyer-skuff ble perfekte, mens bagetten i den brede ovnskuffen måtte ha et par minutter ekstra før skorpen var perfekt. Men alt i alt riktig vellykket – for en nybegynner. Men minuspoeng til Cuisinart for å ha glemt å synkronisere den siste skuffen.

Perfekt pizza

Den store ovnskuffen er med 30 cm i bredden og dybden akkurat stor nok til å romme en skikkelig 12” pizza. Det måtte selvfølgelig prøves. Og her overrasket Cuisinart Tri-Zone positivt. Pizzaprogrammet varmer bare opp til 230 grader, noe som er i underkant (en skikkelig pizzaovn når 500 grader!). Derfor tok stekingen hele 22 minutter – inkludert tilleggstid. Men resultatet var verdt å vente på. Bunnen var sprø under hele pizzaen, og toppen hadde de riktige brente flekkene. Resultatet var kanskje tettere på deep pan pizza enn napolitansk. Men resultatet var bestått med glans. Sant nok takket være de to meget tettsittende varmeelementene over og under stekepannen.

PXL_20250916_145207093 PXL_20250916_150411579 PXL_20250916_151636782 PXL_20250916_153918413
<
>
Ovnsrommet er stort nok til pizza, og resultatet ble over all forventning! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Etter å ha brukt Cuisinart Tri-Zone i noen uker, er det ting som jeg nå bare finner lettere og mer praktiske å lage på den måten. Og muligheten for å tilberede tre ting på en gang er en stor bekvemmelighet. Det trekker imidlertid litt ned at de to skuffene og stekepannen fyller opp hele oppvaskmaskinen. Og er én av airfyer-skuffene først skitnet til, er det ingen vei utenom. Begge skuffene må nemlig være i maskinen før den kan startes.

Re-crisp-programmet har vist seg som en investering i daglig livskvalitet. Et tinet rundstykke fra fryseren blir i løpet av fem-seks minutter tryllet tilbake til noe som minner om duftende ferskbakt.

PXL_20250917_145129532 PXL_20250831_122519354 PXL_20250917_150345423
<
>
Man kan godt lage omelett i en airfryer. Men det er raskere og langt bedre i en panne. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Konklusjon

Cuisinart Tri-Zone ser fryktinngydende ut når den gigantiske maskinen pakkes ut. Men den er i virkeligheten ganske enkel. Glem spesielle programmer til bestemte matvarer eller finesser som forvarming. Men det den kan, gjør den faktisk glimrende. Herunder selvfølgelig pommes frites, som ikke kan måle seg med den ekte, frityrstekte originalen, men er uendelig mye bedre enn noe som kan lages i en gammeldags ovn.

Hjemmelaget pizza ble overraskende god og sprø i ovnskuffen, og ovnsstekte retter i de to airfryerskuffene er enkel og sunn hverdagsmatlagning.

På minussiden teller en ubrukelig manual, som ikke engang forklarer de mest basale tingene om airfryeren og dens bruk. Og Cuisinart må ta seg sammen og lage et synkroniseringsprogram som virker på alle tre skuffene.

På den positive siden teller den virkelig rimelige prisen. Og med tre skuffer i stedet for to har Cuisinart Tri-Zone et markant forsprang i våpenkappløpet på kjøkkenbordet.

Karakter
Cuisinart Tri Zone
Premium
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

TILBUD

"Årets beste" tilbud - 4 uker 4,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
4 kr/md
Kun 164 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Smart sikkerhet i all slags vær

Bakt, sprøtt og nesten som i Italia

Rengjøring fra aller øverste hylle

Overvåkning med Wi-Fi og 4G

Philips Hue skrur opp fargene og stemningen

Samsungs supersugekraft

Flekkenes verste fiende

Inntrengernes verste fiende

Fleksible armer kommer til i de vanskeligste hjørnene

Hvor er hunden min?

Smidig rengjøring uten støvpose

Tørk tøyet på den kloke måten

Lyd & Bilde