annonse
annonse
annonse
TEST:

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Mai 2017Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
annonse

Lekker lærbøyle

Designen kan diskuteres, men lydkvaliteten feiler det definitivt ikke noe!
Pluss lbadvantages
Lyden er helt fremragende, og egner seg fint til alle typer musikk. Bøylen er behagelig å ha på over lengre tid.
Minus lbdisadvantages
Det er vanskelig å holde styr på batteritiden, og bøylen kan godt komme til å sitte litt skjevt på en skjortekrage.

Hvordan designer man et par trådløse hodetelefoner (som det etter hvert finnes milliarder av) som skiller seg nok ut fra mengden til å garantere omtale i landsdekkende medier? Ifølge Sennheiser tar man en hårbøyle, kler den med mykt skinn, og utstyrer den med et par velspillende propper. Noenlunde slik kan de nye Momentum In-Ear Wireless beskrives, selv om det er en grov forenkling. Mer konkret har man tatt de gamle Momentum In-Ear, gjort dem trådløse, og lagt all mekanikk inn i en bøyle som skal bæres rundt halsen. Det er slik sett ikke et nytt konsept, men likevel ikke noe vi ser så ofte, og da spesielt ikke i denne prisklassen. Spørsmålet er da om den høye prisen kan rettferdiggjøres?

Er det en hårbøyle?

Designen er litt utradisjonell, og vi opplevde flere som spurte hvordan Momentum Wireless skulle bæres. Skal den på hodet? Nei, bøylen skal bæres rundt halsen, da proppene på den måten blir så lette som mulig. De sitter noenlunde fast i ørene, selv om vi opplevde at de kunne gli ut hvis vi snudde for fort på hodet. Betjeningsknappene sitter på innersiden i venstre side, og har en passe størrelse. Umiddelbart er bøylen behagelig å ha på, og vi kan godt forstå Sennheisers resonnement, hvis man da ikke har en skjorte eller jakke med krage. Her er bøylen i veien, og kommer til å sitte merkelig skjevt. Et annet punkt som kan irritere, er at bøylen ikke er så lett å gjemme bort. Normale in-ear-hodetelefoner kan lett puttes i lommen, men her må du la dem henge rundt halsen. Det ser litt tullete ut på byen en fredagskveld. Batteritiden er på omkring 10 timer, noe som er fint for et par trådløse propper. Dessverre er det vanskelig å vite akkurat hvor mye batteri som er igjen, da det ikke gis stemmemeldinger, og fordi de små ikonene på telefonen er for små og upresise.

Glimrende lyd

Heldigvis kan man overse disse småtingene hvis man fokuserer på det som til syvende og sist er det viktigste – lydkvaliteten! Sennheiser leverer en varm og samtidig velbalansert lyd i et par uhyggelig små og lette propper. Her er det både plass til de høye og dype tonene, og bassen kan merkes, uten at det går utover verken mellomtone eller diskant – en ren fornøyelse. Er man typen som foretrekker å justere lyden med en equalizer, kan det gjøres via Sennheisers egen app, som imidlertid bare støtter lokal musikk eller Tidal. Et merkelig valg som gjør appen ganske ubrukelig. Heldigvis er den ikke nødvendig, da proppene allerede er fint justert, med en forholdsvis nøytral lydprofil som egner seg til alle typer musikk. Skulle vi anbefale et alternativ, som også nylig har vært innom testbenken, kunne det være Jaybird X3. De er litt rimeligere, og egner seg også til sport, noe Sennheiser ikke gjør.

Konklusjon

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless skiller seg ut fra mengden med sin halsbøyle, men klarer likevel å gjøre seg bemerket med annet enn designen. Men er de verdt pengene? Til det må svaret være ja. Lydkvaliteten er aldeles fremragende, og de små proppene sitter behagelig i øregangen. Bøylen ser kanskje merkelig ut, og kan ikke så lett puttes ned i lommen, men er likevel behagelig å ha på over lengre tid. Vi startet med bøyleskepsis, men endte opp med et stort smil.

picture1
<
>
(Foto: Produsenten)
Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

1 MÅNED*
1,-

Prøv i en måned

6 MÅNEDER
49.83,-

Måneden

12 MÅNEDER
44.03,-

Måneden

DAGSPASS
19,-

Varighet 24 timer

*Fornyes til 59,- måneden og kan sies opp når som helst. Ingen bindingstid. 

Bluetooth, AptX, NFC
Mikrofon
Frekvensområde: 15 Hz–22 kHz
Micro USB-port
Batteri: opp til 10 timer
Vekt: 53 gram
Pris: 1.790 kr
Web: sennheiser.com


Pris: 1790 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  RHA T20 Wireless

  RHA T20 Wireless

  RHA har kuttet kablene på sine beste ørepropper. Resultatet er oppsiktsvekkende bra.

  Legg til som favoritt
  RHA MA650i Lightning

  RHA MA650i Lightning

  De beste øreproppene til iPhone, er et røverkjøp.

  Legg til som favoritt
  Sony WF-1000XM3

  Sony WF-1000XM3

  Sonys nye ANC-propper har de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.

  Legg til som favoritt
  Kygo Life A11/800

  Kygo Life A11/800

  Det norske livsstilmerket Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarkedet for støyreduserende hodetelefoner.

  Legg til som favoritt
  RHAs beste ørepropper blir trådløse

  RHAs beste ørepropper blir trådløse

  T20 er blant de beste øreproppene, nå blir de trådløse.Legg til som favoritt
  HyperX Cloud Mix vs. SteelSeries Arctis Pro Wireless

  HyperX Cloud Mix vs. SteelSeries Arctis Pro Wireless

  Trådløs eller med kabel? Hvis du gamer på tvers av plattformer, må headsettet kunne følge med. Her er to svært forskjellige løsninger.

  Legg til som favoritt
  Kygo demper støyen

  Kygo demper støyen

  Ny toppmodell med aktiv støyreduksjon og Google Assistant-stemmestyring. Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny