annonse
annonse
annonse
TEST:

Pioneer BDP-51FD

annonse

Et priskupp

Pioneers dyrere Blu-ray-spillere er alle testvinnere. Nå kommer en lavere priset spiller, men holder den mål?
Pluss lbadvantages
Gnistrende bilde Suveren lyd Bildejusteringer
Minus lbdisadvantages
Mangler nettverkstilkobling Ingen profil 2.0

Ved første øyekast ser den ut som testvinneren fra desemberutgaven av Lyd & Bilde, Pioneer BDP-LX71. Den rimeligere BDP-51FD er nesten samme spiller, men man sparer over 2000 kroner på å kjøpe denne, og man taper lite i form av funksjonalitet. Og ingenting i form av ytelse. La gå, det finnes spillere som er bedre utstyrt til enda mindre penger, men det finnes hittil ingen som er bedre enn 51FD til prisen.

Den nærmeste konkurrenten er Denons fremragende DVD-1800BD, som koster det samme, og er nesten identisk utstyrt. De mangler begge to støtte for BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og Pioneer BDP-51FD  har heller ikke intern dekoding av HD-lydformatet DTS-HD Master Audio ennå*. Hvis man kan leve med slike mangler, og ikke bryr seg om om lyd- og bildekontaktene på baksiden er forgylte eller ikke, kan man glede seg stort over strålende lyd- og bildekvalitet fra Pioneer BDP-51FD.

Bildekvalitet
Selv om BDP-51FD har en enklere bildeprosessor enn den dyrere BDP-LX71, er det fint lite som skiller på bildekvalitet. Den dyrere spillerens prosessor er litt bedre på panoreringer av komplekse scener som krever mye prosessorkraft, men ellers er det likt. Hvilket betyr klasseledende bildekvalitet. Spillerens bildekvalitet ble testet på vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX5090 plasma, og Sonys glimrende HW10 SXRD-projektor.

Sammenlignet med DVD-1800BD ser bildet umiddelbart mindre skarpt ut, men så er det også mindre bildestøy i bildet fra Pioneer-spilleren. Kontrastomfanget er svært høyt, men naturligvis ikke på nivå med verken den fire ganger så dyre Pioneer BDP-LX91 eller Sony BDP-S5000ES. Men detaljgjengivelsen og fargemetningen ligger så tett opptil at Pioneer BDP-51FD framstår som et kupp.

Lydkvalitet
Spillerens lydkvalitet på HDMI-utgangen er ikke vektlagt, fordi den står og faller på receiverens lydprosessering og forsterker, men analoglyden er testet på et anlegg i referanseklasse bestående av McIntosh MA7000 forsterker og Sonus faber Cremona M-høyttalere. Sydd sammen med Nordost Frey-kabler. Men spilleren ble også testet på et mindre anlegg med Rotel-forsterker og Piega kompakthøyttalere.

Frekt nok klarte BDP-51FD seg over all forventning. Den lyder åpnere og skarpere fokusert, med et tydeligere stereoperspektiv enn den ellers fremragende DVD-1800BD, som lyder varmere og for mange mer behagelig. Men Pioneer-spilleren lyder friskere og mer potent på rock og pop, samtidig som den har finere detaljoppløsning, noe som kler den godt på jazz og klassisk. Som CD-spiller er BDP-51FD en klassespiller, noe vi knapt ville sagt om noen DVD-spillers CD-kvaliteter for bare et par år siden.

Konklusjon
Pioneer BDP-51FD er ikke den best utstyrte spilleren i denne prisklassen. Slik sett kan man få mer for pengene i Panasonic BDP-DM55 og Sony BDP-S550. Men Pioneer-spilleren gir litt bedre bildekvalitet på gode skjermer, og mye bedre lydkvalitet fra analoge lydutganger. Den nærmeste konkurrenten er Denon DVD-1800BD, som må se seg slått på begge områder av Pioneer BDP-51FD, som er vår nye referanse i prisklassen. Det eneste spilleren mangler er nettverkskontakt og profil 2.0, og så er det praktisk med bakgrunnsbelyste eller fluoriserende knapper på fjernkontrollen, slik man finner på Sony BDP-S550 og Denon DVD-1800BD. Så får hver og en vurdere hvor mye det betyr for valget av spiller. De vesentlige kvalitetene til spilleren taler uansett sitt utvetydige språk.

Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

1 MÅNED*
1,-

Prøv i en måned

6 MÅNEDER
49.83,-

Måneden

12 MÅNEDER
44.03,-

Måneden

DAGSPASS
19,-

Varighet 24 timer

*Fornyes til 59,- måneden og kan sies opp når som helst. Ingen bindingstid. 

 • HDMI 1.3a,1080p/24
 • Blu-ray-profil 1.1
 • Multikanals
 • Lydtilkoblinger

Pris: 4998 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  annonse
  Lukk meny