Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony Ericsson Xperia Play

Lekende lett

Med Xperia Play har Sony Ericsson til en viss grad spent kjerren foran hesten.

Skrevet av / 12.04.11 - 09:50
Sony Ericsson Xperia Play
Gisle Orlund

Sony Ericssons spilltelefon Xperia Play virker som en ekstremt god idé. Det er det også til en viss grad, men bare delvis. Noe vi skal komme tilbake til. La oss først ta en titt på selve telefonen.

Design
Play likner skremmende mye på Sony Ericssons andre modell Neo. Det du legger merke til først er at dette er en litt feitere variant og da tenker vi på tykkelsen. Dette er ikke så underlig i og med at den har samme designet som en telefon med utskyvbart tastatur. Det er imidlertid ikke et tastatur men en spillkontroller du skyver ut.

Har du tidligere sett håndkontrolleren til Sonys Playstation eller en PSP kjenner du deg igjen umiddelbart. Til høyre finner du den velkjente samlingen av kryss, sirkel, trekant og firkant i form av fire knapper. Til venstre har man piltaster plassert i samme type sirkel. Mellom de to finner kan to ringer som i utgangspunktet skal etterlikne styrespakene på en håndkontroller.


I tillegg har du også tre knapper som gir deg henholdsvis meny, valg og start. I kanten på telefonen finner du også ventre og høyre knapp som også brukes når du spiller. Disse finner du under skjermen når kontrollerdelen er skjøvet ut, men det er såpass god plass at det ikke er noe problem å bruke dem. resten av telefonene er som mange andre av SEs Android-telefoner. Interessant nok har SE beholdt den dedikerte søkeknappen i telefonens front og har demed fire knapper: tilbake, hjem, meny og altså søk. Hvorfor man har tatt bort søkeknappen hos for eksempel Arc og Neo er litt ubegripelig for oss i og med at det faktisk gjør telefonen enklere og mer effektiv å bruke etter vår mening.

I bruk

En av tingene som man for øyeblikket kan utsette på denne telefonen er tilgangen på spill som er laget for den og har tatt høyde for de nye kontrollene. Dette er et problem som ser ut til å rette seg over tid i og med at antallet øker stadig og bare den korte tiden vi har hatt telefonene har det kommet til flere spill. Nå skal det også sies at det finnes en rekke spill som telefonen aksepterer, de drar bare ikke nytte av alle mulighetene denne telefonene kan tilby. Dermed kan vi konstatere at SE definitivt er inne på noe med sin nye Play, det tar bare litt tid før antallet spill som utnytter de nye mulighetene er mange nok. Det er litt «høna og egget» problematikk vi ser her.

Vi testet spilldelen i noen korte sekvenser og alt ser ut til å fungere meget godt. Det eneste vi hadde å sette fingeren på er de to sentrale kontrollene som du ser som to store sirkler midt på styringsbrettet. Vår erfaring med disse var at de var litt lite responsive og dette førte til at spillopplevelsen ikke ble helt maksimal. Dette er sannsynligvis noe som kan rettes opp ved en programvareoppdatering.

(Følg med for tester av spill til Xperia Play i neste utgave av Lyd & Bilde)

Play har også fått påstemplet en Sony Playstation logo. Dette betyr foreløpig ikke annet enn at du vil kjenne igjen kontrolldelen for spill som telefonen benytter. Så vidt vi kan se betyr det foreløpig ikke noen videre integrasjon mot Playstation-konsoller. Dette betyr at denne logoen foreløpig ikke betyr noe særlig i praksis, bortsett fra at den kanskje gir et håp om hva som kan komme senere.

Som telefon

I og med at dette er en telefon som er bygget over Android 2.3, støtter den også alle de kjedelige applikasjonene som enhver Android-telefon støtter. Her er det støtte for tekstdokumenter, pdf etc. Kort sagt er dette en fullstendig smart-telefon med en del ekstrafunksjonalitet i forhold til spill. På toppen av operativsystemet ligger et skall med eget brukergrensesnitt fra SE. Dette er det samme man ser i Arc og Neo. Fordelen fra eldre modeller er at dette nå er revet løs fra selve operativsystemet og fungerer som en separat del rent programeringsmessig. Nå er det langt lettere og raskere å oppgradere telefonen ettersom nye Android-versjoner dukker opp.

I forhold til aktiviteter som musikk, film og for ikke å snakke om sosiale medier er denne telefonen helt på høyde med sin brødre Arc og Neo.

Konklusjon
Vi sa i ingressen at SE hadde spent hesten foran kjerra. Poenget er at det mangler spill som er laget med tanke på de avanserte nye kontrollerne. Nå ser det ut som om dette retter seg ganske fort så her er det håp. Det andre poenget er at SE i liten gra drar nytte av de mulighetene til integrasjon mot Sony Playstation som logoen man benytter skulle tilsi.

Telefonene leveres med flere spill og vil du kjøpe flere ligger prisen rundt 30 kroner pr. spill. De er selvfølgelig knyttet opp mot Android Markets.

Det er den negative delen. Det postivie er at den er en glimrende telefon og den er også en god telefon å spille på. Den gir også løfter om kommende funksjonalitet som få andre kan vise maken til. Xperia Play er en av de første telefonene vi har sett som er til de grader giret mot spill og samtidig beholder all funksjoneliteten man forventer av en Android smart-telefon. Play er en meget god telefon med et enormt utviklingspotensiale.

Home mener

God spillfunksjonalitet Meget god skjerm Meget god som smart-telefon Mangler integrasjon mot Sony Playstation Noe tynt med spesialtilpassede spill Dyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top