Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: HTC One Max

Alle gode ting er tre

HTC One max er tredje inkarnasjon av flaggskipmodellen til det taiwanske firma. Denne gangen med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Skrevet av / 08.04.14 - 15:52
HTC One Max
Peter Gotschalk

Designmessig har HTC One max dessverre mest til felles med HTC One mini og ikke den opprinnelige HTC One, som kom med et unibody kabinett fremstilt av ett stykke eloksert aluminium. One max er også bygget i aluminium, men som One mini har den en hvit plastkant som ramme for feste av forsiden til bakdekslet. Dette kan tas av da både SIM-kort og microSD-kort skal settes inn under dette. Selv om det dermed også i prinsippet er adgang til batteriet, kan dette ikke skiftes ut. Vi er imidlertid glad for muligheten til å kunne utvide lagerkapasiteten, da One max bare kommer i to utgaver med henholdsvis 16 og 32 GB internt minne.

På lydsiden begeistrer ikke One max like mye som HTC One, til tross for de to interne stereohøyttalerne. Forklaringen kan være at Beats Audio som leverte lydoptimerende programvare til HTCs smartmobiler, har sagt opp samarbeidet.

Ikke at HTC One max har dårlig lyd, men kvaliteten er ikke lenger helt på topp. Blant annet mangler den helt dypbass, og musikken har ikke samme power, og det er synd. En av HTC One sine klare fordeler var at den bød på markedets beste mobillyd.

HTC One max må, liksom One mini, også klare seg uten optisk bildestabilisering (OIS), som var med til å gjøre HTC One til markedets beste kameramobil. Eller sitter det i akkurat det samme såkalte UltraPixel-kamera i One max som i originalen, og bildekvaliteten er da også utmerkede selv om den manglende OIS-funksjonaliteten kan bety uklare bilder hvis man fotograferer objekter eller personer i bevegelse.

Som noe nytt er One max utstyrt med fingeravtrykkskanner. Den er ikke plassert på forsiden i forbindelse med hjemknappen som Apples Touch ID fingeravtrykksleser på iPhone 5S. I stedet sitter den på baksiden av One max, og der hvor Apples Touch ID bare krever at man legger fingeren på fingeravtrykkleseren, er man med HTCs skanner nødt til å la fingeren gli over sensoren.

Til gjengjeld kan man med HTCs teknologi ikke bare bruke fingeravtrykket til å låse opp telefonen, men også til å starte en bestemt app like etter at den er låst opp. Vi synes om idéen med fingeravtrykkskanner, men dessverre er teknologien langt fra så godt implementert hos HTC som hos Apple. Mest fordi skanneren på One max er meget dumt plassert.

Konklusjon
HTC One max er ikke helt så fet som den opprinnelige HTC One. Blant annet gjør designen at det ikke er mulig å ringe på samme måte. Fingeravtrykkskanneren på baksiden er en glimrende idé som HTC forhåpentligvis plasserer bedre neste gang. Selv om lyden ikke er helt på topp nivå når Beats Audio ikke lenger er med, er HTC One max fremdeles helt genial som medieavspiller – spesielt hvis man vil se film og video som den flotte 5,9 tommer store skjermen egner seg ypperlig til. Både med og uten hodetelefoner.

Home mener

Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger. Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.

Også i denne testen:

de 11 beste mobilene akkurat nå

Huawei Ascend P7

Den kinesiske kanin

Med Ascend P7 drar Huawei virkelig en kanin opp av tryllehatten. Denne smartmobilen hadde vi ikke forventet!

Meget slank og elegant, men likevel robust design, en glimrende skjerm og det beste frontkameraet vi har sett på noen mobil, gjør Huawei Ascend P7 til et verdig medlem i klubben for high-end smartmobiler.
Ytelsen kunne vært enda bedre, og det er synd at telefonen kun støtter microSD opp til 32 gigabyte. Og hvorfor sitter høyttaleren til ringetonen på baksiden slik at man ikke kan høre den ringer når den ligger på bordet?
Les hele testen

Samsung Galaxy S5

Vanntett prestasjonsmonster

Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.

Endelig en støv- og vanntett Galaxy. Praktisk fingeravtrykkleser gir bedre sikkerhet. Skjermen er helt fantastisk og batteritiden meget bra.
Den føles ikke som en premiummodell med baksiden på grensen til det ubehagelige. Kameraet er ikke blant de bedre i dårlige lysforhold.
Les hele testen

Sony Xperia Z2 D6503

Kraft og stil

Xperia Z2 byr på små, men mange forbedringer og slåss om førsteplassen blant toppmodellene.

Fortsatt støv- og vanntett og med samme utmerkede kamera som tidligere. Betydelig bedre skjerm enn forgjengeren. Utmerket ytelse og batteritid.
Litt ubekvem i hånden på grunn av størrelse og kanter.
Les hele testen

Sony Xperia Z Ultra

En kjempeseier for Sony

Testens største phablet er ikke bare den best: Den har også en pris de fleste kan ta seg råd til.

Lyden er utmerket, også når man telefonerer! Skjermen er bestemt pen å se på, og telefonen er rask å bruke. Det skader heller ikke at prisen så absolutt er rimelig.
Den er virkelig stor, selv til phablet å være. Og kameraet er middelmådig.
Les hele testen

Samsung Galaxy Note 3

Best på produktivitet

Samsungs hybrid av nettbrett og mobil er den mest finpussede og praktiske hittil.

Den enorme skjermen er skarp og gjengir fargene korrekt. Pennen gjør enheten mer brukervennlig, og ytelsen er høy.
Kameraet er ikke det beste i svakt lyd, og kvalitetsfølelsen kunne vært bedre prisen tatt i betraktning.
Les hele testen

Nokia Lumia 1520

Fotografens yndling

Nokia Lumia 1520 krever kanskje tilvenning hvis man ikke er kjent med Windows Phone-plattformen, men ellers er vi nære ved å ha funnet testens beste phablet

Skjermen byr på Full HD-oppløsning og er virkelig flott, men kameraet tar enda flottere bilder og gir brukeren mengder av muligheter. Designen er robust og kvaliteten høy.
Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS.
Les hele testen

HTC One M8

HTC gjør det igjen

En av fjorårets beste Android-mobiler har blitt bedre på nesten alle punkter.

En oppdatering av fjorårets Android-favoritt, som gør det bedre på nesten alle områder. HTC One M8 er lynrask og kommer med en lekker design og nye, brukervenlige funktioner. Og kapasiteten kan nå utvides med opptil 128 gigabyte via microSD-kort.
HTC One M8 kommer kun med 16 gigabyte innebygd lagring i Norden, og det nye kameraet skuffer i lyse omgivelser.
Les hele testen

LG Nexus 5

Kjapp og rimelig

Etterlengtede Nexus 5 viser hvor skapet skal stå, men lider av barnesykdommer.

Takket være kraftfull maskinvare og ny Android-versjon er den lynrask.
Til tross for avansert teknikk imponerer ikke kameraets bildekvalitet og batteriet er vel dårlig. Man tilbyr bare modellen med 16 GB i butikk, og det kan ikke bygges ut med minnekort.
Les hele testen

Nokia Lumia 1020 kamera

Kamerakongen

Nokias innovative teknikk og utmerkede betjening gjør at den blir beste blant mobilkameraene.

En monstersensor som gjør underverker med bildene enten det er sollys eller mørkt. Enkelt å ta bra bilder i dårlig lys takket være bildestabiliseringen eller Xenon-blitsen.
Tar tid å starte opp og har vel lang ventetid mellom bildene.
Les hele testen

Apple iPhone 5S

S som i Superrask

En lynrask iPhone med den nyeste teknikken, og finesser vi ikke engang visste vi behøvde.

Lynrask Klasseledende kvalitetsfølelse Det meste har blitt oppgradert
Liten skjerm sammenlignet med konkurrentene Høy pris
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top