Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Definitive Technology W Studio

Skuffende

Lydplanken fra Definitive Technology er del av en multiromsfamilie. Dessverre imponerer ikke lyden.

Skrevet av / 04.12.15 - 05:00
Definitive Technology W Studio
Geir Gråbein Nordby

W Studio er navnet på lydplanken fra Definitive Technology, som tar mål av å gi kanonlyd i TV-stua og samtidig være del av et multiromssystem. Den kan kobles sammen med andre produkter i W-familien, for eksempel mediaspilleren W Adapt, som vi testet i L&B nr 10.

Planken har tre HDMI-innganger og en utgang, for tilkobling av Blu-ray-spiller, kabel-TV-boks og spillkonsoll, for eksempel. For å strømme musikk trådløst trenger du appen DTS Play-Fi, i tillegg til at lydplanken må kobles til det trådløse hjemmenettverket. Dette gjøres via en meny som kommer opp på TV-skjermen, hvor lesbarheten av en merkelig grunn er særdeles dårlig, med sammenklemt og liten skrift. Men selve prosessen er ikke så vanskelig: Meny à Play-Fi à WiFi Setup. Last så ned appen Play-Fi og følg instruksene for å legge til planken som en enhet i hjemmet.

Play-Fi-appen har blitt bedre siden sist vi testet den. Nå er musikktjenesten Tidal også implementert, så man kan høre ukomprimert musikk. Flere produkter fra samme familie kan enkelt grupperes, og man kan koble to produkter sammen i stereo.

Skal du spille musikk lagret lokalt på PC-en eller smartmobilen, må du bruke Bluetooth, da verken AirPlay eller DLNA støttes.

 

Lydkvalitet

Film gir en grei følelse av surroundlyd. Sjøsprøyten fra en oversvømt planet i Interstellar føles som den kommer både foran og på siden, og nesten bak. Problemet er dialogene, som er litt for dempet i overtoneområdet. Mer enn med B&W, som gjør at de låter nokså ullent. Man kan heller ikke spille særlig høyt, før dialogene kollapser og blir flate. Subwooferen tilfører liv til de nødvendige basseffektene, men oppleves ikke veldig kontrollert.

Noe som avsløres når man setter på musikk. I stereo låter det best i ”Music”-modus, likevel låter det temmelig tåkete og ullent. Stemmen til Tracy Bonham kommer ikke ut av lydbildet, og gitaren hennes låter som om den har rustne, gamle strenger. Det mangler oppløsning i det viktige overtoneområdet, og subwooferen klarer ikke å hekte seg på resten av toneområdet. Den integreres ikke skikkelig i lydbildet, som gjør at vi ender med å dempe den bare for å slippe å høre den noe særlig.

 

Konklusjon

Til tross for ganske bra funksjonalitet med multiromsfunksjon og bra integrering av musikktjenester, så skuffer lydplanken til Definitive Technology på et viktig punkt: lydkvalitet. Det låter rett og slett ganske ullent, og vi klarte aldri å få integrert subwooferen skikkelig i lydbildet. Verken musikk eller film blir særlig spennende.

Vi kan ikke med god samvittighet anbefale den, spesielt ikke når vi vet at det finnes bedre lydplanker til 5.000 kroner.

Lyd & Bilde mener

Lydplanken er enkel å koble opp, til tross for en lite lesbar skjermmeny. Multiromsfunksjoner og støtte for tapsfri Tidal HiFi strømmetjeneste trekker opp. Lydkvaliteten er ikke god nok. Det låter ullent, og subwooferen integreres ikke skikkelig i lydbildet, slik at produktet ikke klarer å underholde.

Også i denne testen:

11 lydplanker

Focal Dimension Sound Bar + Sub

Elegant løsning

Funksjonene er få, men lyden er flott. Og du kan velge om Dimension skal være planke eller sokkel.

Lyden på film er meget god. Lydbildet er stort og åpent, og dialogene har glimrende dynamikk.
Man kan ikke skru helt av surroundlydfunksjonen, som gjør at musikk i stereo kan låte litt i overkant tredimensjonalt. Du kan få enda bedre bass fra en annen subwoofer.
Les hele testen

Yamaha YSP-5600

Ekte kinolyd

Yamaha benytter mange høyttalerelementer som peker i flere retninger, for å gi ekte surroundlyd med Atmos. Multiromsfunksjon gjør den ekstra kul.

Dette er den klart beste hjemmekinoplanken vi har testet, med inntrykk av ekte surroundlyd. Dynamikken er glimrende, og underholdningen et faktum.
Subwoofer er nærmest en nødvendighet, da lyden fra planken alene blir i slankeste laget uten. Musikk i stereo har ikke samme oppløsning som et par andre.
Les hele testen

Harman/Kardon Sabre SB 35

Ultraslank overraskelse

Harman/Kardon gir oss en superslank lydplanke med overraskende klar og åpen lyd.

Til tross for å være en av de tynneste lydplankene vi har testet, låter Sabre SB 35 klart og fint. Subwooferen kan gjemmes under sofaen, som gjør løsningen enda mer elegant.
Dynamikken er ikke all verden, intense scener låter litt flatt. Subwooferen mangler også litt kraft.
Les hele testen

Sony HT-ST9

Balansert lyd i alle rom

Lydplanken HT-ST9 er en del av Sonys multiromsfamilie, for trådløs lyd i hele huset. Og den låter både velbalansert og fint.

Sonys lydplanke låter meget balansert og fint, støtter høyoppløste lydformater, og med multiromsfunksjon er den et svært fleksibelt produkt.
Det mangler litt futt og fart på film, og subwooferen er noe bakpå.
Les hele testen

B&W Panorama 2

Omsluttende lydbilde

Panorama 2 fra Bowers & Wilkins har ikke separat subwoofer, men gir overraskende fyldig bass og stor lyd.

Surroundeffekten på film imponerer, og dialogene har god fylde og substans. Musikk i stereo har fyldig nok bass for de fleste.
Mellombassen er litt svulstig, og overtonene er dempet. Filmopplevelsene blir dessuten tamme uten ekstern subwoofer.
Les hele testen

Arcam Solo Bar + Solo Sub

Bare helt ok

Med 20 års erfaring i bagasjen hadde vi håpet Arcam skulle lage en enda bedre lydplanke.

Romkorreksjonen funker bra, lydplanken er meget enkel å bruke, og den har god formatstøtte. Sammen med subwoofer blir bassen mer utstrakt.
Det mangler dynamisk kontroll, subwooferen er ikke kraftig nok, og lydplanken blir fort stresset når det skjer mye i lydbildet. Det mangler oppløsning, og surroundfunksjon på film funker dårlig.
Les hele testen

Canton DM 90.3

Sokkel på steroider

Testens eneste lydsokkel er Cantons kraftigste, og tar både film og musikk på blodig alvor.

Lyden er kraftig og engasjerende, man får godt inntrykk av surround på film, og musikk i stereo får frem dansefoten. Oppløsningen er god nok til at man tror på det man hører.
Lydsokkelen er noe klumpete og stor, og basseffektene på film kan nyte godt av en subwoofer.
Les hele testen

LG LAS950M (HS9)

Funksjonell men blodfattig

LGs lydplanke kan bygges ut i både multirom og full trådløs surround. Men lydkvaliteten er bare OK.

Trådløs nettverkstilkobling og multiromslyd åpner for mange muligheter, som å spille musikk i alle rom, bygge ut til full surround, og sende SMS til høyttaleren for å skru seg på.
Lyden er en nokså tam opplevelse, der intense scener flater ut, og inntrykk av surroundlyd er ikke på høyde med de beste. Vi hadde noen problemer med lyd via HDMI.
Les hele testen

Vifa Stockholm

Trådløs musiker

Vifa Stockholm er en stor lydplanke som først og fremst fokuserer på trådløse musikkopplevelser, men som også funker til film.

Musikk gjengis med god fylde i bassen og en varm og fin lyd, uten behov for ekstern subwoofer. Brukervennligheten er god, denne kan alle bruke.
Det mangler litt dynamikk og krutt på film, hvor vi faktisk savner subwoofer.
Les hele testen

Bose SoundTouch 130

Brukervennlig men tam

Bose har en av de mest brukervennlige lydplankene, som dessuten har trådløs multiromsfunksjon. Men lyden er i tammeste laget.

Systemet er enkelt å koble opp, og det er vanskelig å gjøre feil i daglig bruk. Stort pluss for multiromsfunksjon.
Lyden er ganske tam, dialogene låter flatt, og vi liker ikke at surroundlydfunksjon alltid er på – også på musikk i stereo.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Scroll to Top