Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Pioneer SX-N30DAB

Åpen musikk

Pioneer låter fint, og har mange tilkoblingsmuligheter. Strømmetjenestene er like få som hos Onkyo. Av en åpenbar grunn.

Skrevet av / 17.09.16 - 07:00
Pioneer SX-N30DAB
Audun Hage

Pioneer SX-N30DAB er enda en stereoreceiver i tradisjonell fullstørrelse med moderne nettverksteknologi. Den kobles enkelt til det trådløse nettverket, spesielt om du har iPhone. Da deler du lett telefonens nettilkobling ved å finne Onkyo-receiveren som eget nettverk. Dette er likt med Onkyo TX-8150, som ligner veldig både foran og bak.

 

Annet som er likt er DAB+, Bluetooth og AirPlay og støtte for høyoppløste musikkfiler. Strømmetjenester er også her begrenset til Deezer og Spotify Connect. Appstyringen har også her et ganske uinspirerende grensesnitt, den beste opplevelsen får man derfor med AirPlay eller Spotify Connect.

 

Pioneer ga samme type dropouts med Tidal-tjenesten via AirPlay som med Onkyo. Kanskje de ikke trives så godt sammen med vår Apple Airport Extreme ruter av forrige generasjon (i motsetning til det meste andre vi har koblet den til).

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

Pioneer-receiveren låter i likhet med Onkyo både distinkt og åpent. Et meget nøytralt lydbilde åpner seg, kanskje på den litt kliniske siden, men på ingen måte sånn at det låter skarpt og hardt. Mer finslipt og tydelig.

 

Men si meg, har vi ikke hørt denne lyden før? Når vi kobler tilbake til Onkyo er det vanskelig å høre forskjell. Faktisk tør vi påstå at det ikke er noen forskjell å høre.

 

Vi blir interessert, tar frem skrutrekkeren og skrur av topplokket på begge receiverne. Som vi tenkte: de er identiske på innsiden. Strømforsyning, digitale kretser, trådløst nettverkskort, alt. Det kan se ut som om kondensatorene er av ulik type, kanskje for å gi litt ulik tuning. Men det klarer ikke vi å høre.

 

At Onkyo har gått inn på eiersiden i Pioneer er lett å se fruktene av her. Med unntak av at Onkyo har forgylte kontakter og et par flere digitalinnganger, er de to receiverne så å si skvett like. Men det er ikke dumt. De to receiverne låter nemlig bra, og siden det er hipp som happ hvilken du kjøper, kan du tråle litt i butikker og nettbutikker etter det billigste kjøpet.

Lyd & Bilde mener

Vi liker den ærlige og åpne lyden. Mange tilkoblingsmuligheter er et pluss, blant annet dobbelt sett optiske og koaksiale innganger. Og platespillerinngang. Kjedelig appstyring, og få strømmetjenester innebygd. Noen vil foretrekke en varmere klangbalanse. Låter det kjent?

Også i denne testen:

Test av forsterkere med strømming

Yamaha R-N602

Moderne retro

I tøff retrostil varter Yamaha opp med underholdende musikk og multirom gjort enkelt.

En fullblods receiver med det du trenger av tilkoblinger, og dessuten med et brukervennlig multiromssystem. Så låter den glimrende!
MusicCast mangler fortsatt støtte for viktige strømmetjenester som Tidal og Apple Music.
Les hele testen

Heos Amp

Kraft og finesse

Denne forsterkeren fra Heos er kanskje liten å se på, men du verden for en slagkraft!

Heos Amp er enkel å sette opp og låter fortreffelig fra start. Her får du et spenstig lydbilde med fyldig bass, som heller ikke legger skjul på detaljene. I tillegg får du rikelig med krefter.
Vi savner bare enda litt mer dynamisk kontrast og overtonedetaljer
Les hele testen

Sonos Connect:Amp

På bakerste rad

Med Sonos Connect:Amp får du tilgang til markedets mest brukervennlige multiromssystem. Problemet er bare at den ikke låter spesielt bra …

Sonos er utrolig enkelt å sette opp, og har en meget velfungerende app med tilgang til alle musikktjenester.
Vi savner både dynamikk og detaljer fra den innebygde forsterkeren. Connect:Amp greier ikke sparke ordentlig liv i høyttalerne, og musikken forblir innestengt og uengasjerende.
Les hele testen

Onkyo TX-8150

Klare toner

Stereoreceiveren fra Onkyo låter bra, og den har både DAB-radio og mange tilkoblinger, også til platespiller. Men strømming er begrenset.

Onkyo presenterer musikken på ærlig og detaljert vis, med nok kraft til å kjøre opp lydnivået. Her får du dessuten koblet til mange komponenter – til og med platespiller.
Appstyringen er kjedelig, og strømmetjenester er begrenset. Noen vil foretrekke en varmere klangbalanse.
Les hele testen

Marantz M-CR511

Mangler trøkk

Forsterkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og dessuten strømmetjenester.

Forsterkeren er nokså ukomplisert å sette opp og bruke for folk som er vant med tradisjonell hi-fi. Luftige overtoner trekker opp.
Det låter temmelig flatt, og klipper ved høyt lydnivå som potensielt kan skade høyttalerne. Vi savner flere strømmetjenester, og appstyringen kunne vært bedre.
Les hele testen

Bluesound PowerNode 2

Orkesterplass

Glem konkurrentenes diffuse og blodfattige lyd. Her er strømmeforsterkeren som banker Sonos ned i støvlene.

Powernode 2 leverer en dynamisk, kruttsterk og presis musikkgjengivelse på nivå med langt dyrere forsterkere. Brukervennligheten er også god.
Litt høyere pris enn de andre testdeltakerne. Men det er verdt det!
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Lyd & Bilde
Scroll to Top