Asus ROG Zephyrus G16 (2025) (GU605CR)

Til den reisende tastaturkrigeren

Asus superlette gaming-laptop er ikke mye større enn en Ultrabook.

Asus ROG Zephyrus G16 (2025) (GU605CR) 7

(Foto: Asus)

Asus ROG Zephyrus G16 skiller seg markant fra de tre andre maskinene i testen. Kabinettet er i titaniumgrått metall i stedet for sort, noe som gir et raffinert utseende som ikke skriker «gaming» på samme måte som konkurrentene.

Den er merkbart mindre enn de andre i både bredde og dybde – flere centimeter kortere i dybden enn for eksempel HP, og mer enn en tomme forskjell i forhold til Acer. Det mest markante er imidlertid tykkelsen, da Zephyrus 16 med sine 1,7 cm er minst en centimeter tynnere enn alle andre i testen.

(Foto: Asus)

Tastaturet er behagelig med en kvalitet som er litt over genomsnittet, og tastene har en fornuftig vandring og er behagelig stramme. Det er ikke plass til et separat numerisk tastatur, men da mange gamere foretrekker eksterne gaming-tastaturer i ”tenkeyless”-utgaver er dette neppe en stor mangel. I stedet er det god plass til høyttalere på begge sider av tastaturet.

Alle taster er individuelt RGB-belyst. Maskinen har ikke andre lyssoner i vanlig forstand, men lokket har en animert lysstripe, kalt Slash Lighting. Tidligere Zephyrus-modeller hadde et stort prikk-display i lokket, men det er nå redusert til en enkelt stripe som kan brukes til meldinger og ren moro.

Til tross for det slanke kabinettet er det et ganske fornuftig utvalg av porter, inkludert en HDMI-port, to USB-C-porter, to USB-A-porter og en kortleser. Skjermen er en 16″ OLED WQXGA (2560 x 1600 piksler) med en oppdateringshastighet på 240 Hz.

Kabinettet er i titangrått metall. Dette er en PC man godt kan være bekjent av å ta med på kontoret. (Foto: Asus)

Benchmark

Asus ROG Zephyrus G16 har en annen prosessor og et annet grafikkort enn de øvrige deltakerne. Asus har valgt en 2,9 GHz Intel Core Ultra 9 285H prosessor. Grafikkortet på den testede maskinen var et Nvidia GeForce RTX 5070 Ti. Altså en rangklasse under 5080-kortene hos konkurrentene – men i det minste i luksusutgaven med ”Ti” på baklommen.

Det kan ses på testresultatene. I 3DMark Speed Way når den 3401, noe som er mer enn en fjerdedel langsommere enn HP Omen Max 16. I den eldre 3DMark Time Spy oppnådde den en score på 12 939, noe som er en tredjedel langsommere enn toppscoreren Lenovo.

Det skal i rettferdighetens navn sies at Asus ROG Zephyrus G16 selvfølgelig også fås i en utgave med GeForce RTX 5080-grafikk, som bringer prisen på linje med Lenovo. Men det tilgengelige testeksemplaret var med 5070-grafikk.

Les videre
Exit mobile version