Search
Generic filters

: MSi GT72 256NE Dominator

No-nonsens killermaskin

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

Lyd & Bilde mener

God grafikkytelse og lekker maskinvare.
Litt kjedelig design og høy pris.
 • Prosessor: Intel Core i7 4710HQ, 2,5 GHz (4 kjerner, 8 tråder)
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 970M
 • Skjerm: 17” antirefleksbehandlet, 1.920 x 1.080 punkter
 • Minne: 16 GB DDR3 RAM, 6 GB video RAM
 • Harddisk: 128 GB SSD, 1 TB HD, DVD-RW/Blu-ray
 • Tilkoblinger: 7.1 surround (4 x minijack), 6 x USB 3.0, HDMI, Ethernet, 2 x DisplayPort
 • Mål: 42,8 x 29,4 x 4,8 cm (BxHxD)
 • Vekt: 3,7 kg

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 17500 kr

Som leverandør av bærbare PC-er er MSi i motsatte situasjon til Acer, da deres datamaskiner generelt ikke er spesielt kjent i Skandinavia – bortsett fra nettopp gaming PC-er.

Vi testet for et år siden MSi GS70 Stealth, som vi var meget imponert over. I året som er gått har mange generasjoner av gaming PC-er passert, og GT72 med tilnavnet Dominator er MSi sitt bud på en gaming PC til en tilnærmelsesvis overkommelig pris.

 

MSI_NB_GT72_Dominator_Photo07_Lightkeyboard MSI_NB_GT72_Dominator_Photo011_Wallpaper_Lightkeyboard_1 MSI_NB_GT72_Dominator_Photo06_Lightkeyboard MSI_NB_GT72_Dominator_Photo08_Wallpaper_Lightkeyboard
<
>

 

Den er noe tykkere og tyngre enn sin forgjenger, som nettopp var bygget med henblikk på lav vekt og et kompakt ytre. Her har kampvekt og omfang fått lov til å vokse for å gi plass til mer regnekraft. GT72 veier 1,5 kilo mer enn GS70 og er dobbelt så tykk.

 

Lyd og taster fra Danmark

Selv om MSi ikke er så utbredt i Skandinavia har firmaet tydeligvis venner her oppe. Både lyd og tastatur er hentet fra Danmark. Dynaudio har levert høyttalerne, og Steel Series står for tastaturet. Navnet alene gjør det selvfølgelig ikke, og mens Dynaudio produserer høyttalere i hundretusenkronersklassen, er det neppe de samme enhetene som benyttes i datamaskinen. Men det låter faktisk så bra at man fint kan holde ut å spille uten hodetelefoner eller eksternt lydanlegg.

Tastaturet fra Steel Series er også biten bedre enn standardvaren, og som berettiger en lysende blå reklame på det sorte aluminiumlokket – og utvilsomt en viss ekstrautgift. Tastene reagerer presist og har en behagelig trykkmostand, selv om det fortsatt kun er et membrantastatur og ikke mekaniske Cherry-knivkontakter som Steel Series også har på programmet. MSi har faktisk en bærbar med mekaniske taster på programmet kalt GT80, men den koster også mer enn dobbelt så mye som GT72.

 

Benchmark

Benchmark
• 3DMark 11: 9.256
• Geekbench 3: 12.277 (multi), 3.233 (single)
• Browsermark: 6.656

Grafikkortet er Nvidias nest raskeste, og det merkes på ytelsen. I spillsimuleringen får maskinen en score på 9.256. Kun Asus ligger over. Multiplattformtestprogrammet Geekbench viser en score på 12.277 (multi-core) og 3.233 (single-core). Det er raskt nok for alle fornuftig oppgaver. Også Browsermark-testen ender med et flott resultat på 6.656, noe som gjør den til en av markedets raskeste bærbare.

 

Konklusjon

MSi er en velkonstruert gaming PC som har krefter til å kjøre også de tyngste spill i fornuftig oppløsning. Maskinvaren virker dessuten bunnsolid og fylt med lekre detaljer. Og maskinen er om ikke bærbar, så i hvert fall noenlunde bagasjevennlig. Til slutt må MSi imidlertid se seg slått på ren muskelkraft av Asus

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Asus G751

  Slagskip til storspillere

  Denne kjempelaptopen fra Asus avgjør slaget.

  Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

  Lettvekter med ultraskarp skjerm

  Acers toppmodell er ultrakompakt, med en skjerm som nesten er for god til bare å spille med.

  Alienware 15

  Bagasjevennlig killermaskin

  Alienware 15 er perfekt til hobbykrigere på farten, som har bruk for massevis av krefter på minimalt med plass.

  Les også

  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.