: Fitbit Alta HR

Alta HR slår testvinneren

Charge 2 var best i test, men Alta HR kjører forbi noen ganger.

Lyd & Bilde mener

Fitbit Alta HR har en masse nyttige funksjoner, og en god app til å holde styr på alt. Det innebygde batteriet må bare lades opp en gang i uken.
Det er ergerlig at Alta HR ikke er vanntett, og derfor ikke kan tas med i dusjen eller i bassenget. Det smale displayet gjør det svært vanskelig å lese sms-meldinger.
Bluetooth 4.0
Touchskjerm
Aktivitetssporing 24/7
Pulsmåling
Akselerometer
Telefonmeldinger
Utskiftbare remmer
Batteri: Opp til 7 dager
Web: fitbit.com

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1289 kr

Vi har tidligere testet aktivitetsarmbåndet Fitbit Charge 2, og var ganske begeistret for det. Fitbit har glimrende programvare til å lagre og skape et overblikk over aktivitetsnivået ditt, og lager generelt ganske gode produkter. Det var imidlertid et par ting som vi gjerne så forbedret. Noen av våre ønsker har gått i oppfyllelse med det nye og litt billigere Fitbit Alta HR, som kan mye av det samme som Charge 2, selv om noen få funksjoner er tatt ut.

Tar vi det innlysende først, er Alta HR mindre enn sin forgjenger, 25 % for å være mer presis. Du får imidlertid fortsatt innebygget aktivitetssporing, pulsmåler, akselerometer, søvnregistrering og mulighet for å skifte ut remmene. Som Charge 2 er Alta HR dessverre ikke vanntett, og du må derfor huske å ta det av før du går i dusjen eller hopper i bassenget. Det låter kanskje fjollete, men er man vant til en vanntett klokke, er det litt av en omveltning. Akkurat den funksjonen ser vi svært gjerne at Fitbit får inn i deres neste aktivitetsarmbånd.

Bedre batteri

Heldigvis er det også noen nye tillegg, hvor batteriet nok er den største forbedringen. Alta HR kan i motsetning til sin storebror, holde på strømmen i over sju dager, noe som er to til tre dager ekstra. Det merkes! At enheten er mindre, betyr samtidig at den ikke virker så bastant på armen, selv om høyden faktisk er den samme. Designen er veldig lik, men litt mer diskré. Beskjeder og meldinger fra telefonen din blir vist i displayet, som også var tilfellet på Charge 2, og Alta HR kan fortsatt telle dine skritt, gi et estimat på kaloriforbrenningen, vise hvor mange minutter du har vært aktiv samt oppdatere deg om pulsen. Målingene er som tidligere ikke 100 % nøyaktige. Eksempelvis fikk vi flere ganger ros for 10 000 daglige skritt mens vi vasket opp. Ja, det gir ikke helt mening.

(Foto: Produsenten)

 

Litt færre funksjoner

Ser vi på hvilke funksjoner som så til gjengjeld er blitt borte, er det ting som pusteøvelser, måling av oksygenopptak, samt muligheten for å se statistikk på trening i sanntid, i stedet for at man først får se dette når informasjonen er overført til telefonen. En mer vesentlig mangel er den innebygde knappen som satt på siden av Charge 2. Den savner man faktisk litt, spesielt når akselerometeret ikke helt får med seg at man roterer håndleddet. Du kan fortsatt tappe med pekefingeren på displayet for å vekke det, men heller ikke det virker alltid etter hensikten. Det er småting, men fortsatt noe som må nevnes.

(Foto: Produsenten)

 

Konklusjon

Fitbit Alta HR minner på utrolig mange punkter om vår tidligere testvinner Fitbit Charge 2. Det er imidlertid her snakk om et mindre aktivitetsarmbånd som derfor er mer diskré på håndleddet, til en litt lavere pris, og med bedre batteritid. Funksjonsmessig kan de to mye av det samme, og vi må ærlig si at vi ikke savner de funksjonene som er blitt tatt ut. Vil du ha et armbånd som riktig nok ikke er 100 % nøyaktig, men som gir deg et estimat over ditt aktivitetsnivå, er Fitbit Alta HR et godt valg, til tross for at det ikke er vanntett.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Mikael Hansen


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.