Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Canon Powershot G16

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.

Skrevet av / 12.12.13 - 14:56
Canon Powershot G16
Lasse Svendsen

Det var Canon som skapte markedet for proffkompakter med G-serien. Mange utgaver senere er vi kommet til den beste av dem. Tilsynelatende lik forgjengeren G15, men med et par viktige oppdateringer. Kameraet lagrer fremdeles råfiler for de som liker å etterbehandle bilder. Det har den samme optiske søkeren, som man enten elsker eller hater (den er trang), blitssko, og den fine 28-140mm zoomen vi kjenner fra før. Med meget god lysstyrke på f1.8-2.8.

Wi-fi
Nytt er inkluderingen av wi-fi slik at man kan overføre bilder trådløst, enten til smartmobilen eller via Canons Image Gateway til nettsamfunn som Facebook. Oppsettet er relativt enkelt. Man velger navn på kameraet, for eksempel G16, og så kan man koble til datamaskinen, en smartmobil eller nettbrett CameraWindow appen installert, eller en trådløs skriver for direkteutskrifter.

PowerShot-G16_BLK_TOP_02

12 bps
Men enda viktigere er kanskje autofokusen og skuddtakten, som begge er vesentlig forbedret. Nå er G16 et av de raskeste kompaktkameraene. Med lynkjapp autofokus i de fleste situasjoner, og hele 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,3 bps i maksimalt 522 eksponeringer. Med et UHS-1 merket SD-minnekort. Kameraet har også fått flere filtereffekter, som Star, for de som liker å fotografere stjernehimmelen.

Det har også fokusmarkering (peaking) på skjermen, som gjør det lettere å stille skarpt når man fokuserer manuelt.

Bildekvalitet
G16 bruker en ny 12 megapiksler CMOS bildebrikke, og en ny Digic 6 bildeprosessor, som Canon hevder gir bedre bildekvalitet i lite lys. Men forskjellen er ikke stor fra G15 på høye ISO-verdier. Kornstøyen er litt finere på 1600 ISO her, men blir som på G15 gradvis mer synlig på 3200 ISO. Forbedringene ligger i mengden fargestøy, som er lavere på G16 om man sammenligner på de samme ISO-verdiene. En liten forbedring altså.

PowerShot-G16_BLK_FSL_01

Zoomobjektivet er det samme. Hvilket vil si at man får meget god skarphet på nesten alle blendere og brennvidder. Skarpheten er naturligvis svakere i hjørnene på full lysåpning (f1,8-2,8), men lystapet i hjørnene er moderat. Objektivet er litt følsomt for strølys, men det er veldig lite fargebrytning her.

Kort sagt er Canons G16 et kamera hvor alt som er bra (og mindre bra) i forgjengeren, er videreført her. Wi-fi og betydelig bedre skuddtakt er de viktigste forbedringene. Mens bildekvaliteten er jevnt over høy, og råfilene er svært godt egnet for etterbehandling. Dette kameraet skal man velge dersom størrelsen ikke er så viktig, men bildekvaliteten er desto viktigere.

PowerShot-G16_BLACK_BACK_LCD_05

Lyd & Bilde mener

Meget god bildekvalitet God brukervennlighet Gnistrende rask Brukervennlig wi-fi Knøttliten søker Ujevn skarphet på tele Ingen pekeskjerm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

En ulv i fåreklær

Nikons Z8 oppfyller manges drømmer

Scroll to Top