Search
Generic filters
L&B Live Q&A: Tema i dag kl 11:00, LYD - Hodetelefoner

: Samsung UE40C6715

Back in white

Samsung satser som vanlig tungt på design, og den nye 6-serien fås nå i en stilsikker hvit innpakning.

Lyd & Bilde mener

Sylskarpe detaljer Naturlige farger
Litt overdreven bildebehandling Tynn lyd
 • 40’’ LED LCD, 1920 x 1080
 • MPEG4/RiksTV
 • Internet@TV
 • 4 HDMI, DLNA, PC-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 12000 kr

Samsung tok innersvingen på alle med sine syltynne LED-baserte LCD-skjermer i fjor. De hadde fordelen av å være først ute. I år har flere aktører kommet etter, og feltet er jevnere. Men Samsung skiller seg fortsatt ut når det gjelder design. Mens den gamle 6-serien brukte svart plast med en rød stripe i seg, har den nye 6715 serien fått en hvit, bølgeformet ramme med gjennomsiktig kant.

Brukervennlighet og funksjoner
6715 er likevel ingen design-TV ribbet for finesser, snarere tvert i mot. Samsung-skjermen er godkjent for både RiksTV og Canal Digital sine kortløsninger og har fått plass til 4 HDMI-innganger på baksiden av skjermen som er bare 30 millimeter tykk. UE40C6715 er også forberedt for Samsungs nettportal Internet@TV. Dette er en av de bedre nettportalene vi har testet og gir tilgang til blant annet Facebook og Twitter og Youtube. I tillegg har du anledning til å laste ned spill og programmer fra Samsungs egen ”App Store”. Et tetrislignende spill ligger på toppen av listen.

Samsungs fjernkontroll (også den hvit) har store og tydelige knapper, og første gang du slår på TV-en får du også forklart de ulike tilkoblingene grafisk på skjermen. En egen oppsettassistent gjør det enkelt å stille inn kanaler og innganger. Menyene er organisert på en oversiktlig måte, men vi synes likevel Samsungs menysystem er moden for en liten ansiktsløftning sammenlignet med Sony, som er enda litt kjappere og mer intuitiv.

Bildekvalitet
Rett opp av esken imponerer UE40C6715 med et svært fargesterkt og kontrastrikt bilde, og særskilt god skarphet. Selv TV-sendinger i vanlig standard oppløsning ser overraskende skarpe og detaljerte ut. Samsungs bevegelseskompensering er i tillegg meget effektiv. Bevegelsene er glatte og sømløse uten etterheng selv når vi bruker funksjonen på HD-materiale. På film foretrekker vi å skru funksjonen av, men på vanlige TV-sendinger kan man med fordel la den være på da den bidrar til en økt opplevelse av skarphet. Samsungs fabrikkinnstillinger legger opp til et ganske livlig bilde i standardmodus, som egner seg bra til TV-titting på dagtid, men det blir litt for overmettet og lyssterkt til å bruke hele tiden. Da foretrekker vi mye heller filmmodusen, men også her er det mye bildebehandling som bør slåes av. Den dynamiske kontrastinnstillingen fokuserer for mye på store forskjeller mens de mindre viskes ut. Det ser man lett på stjernehimmelen i Avatar hvor spesielt Sony KDL-40NX700 viser langt flere stjerner.

Bortsett fra dette er det veldig jevnt mellom de to skjermene etter at vi slår av noe av Samsungs overivrige bildebehandling. Begge har svært god og nøytral fargegjengivelse og overlegent svartnivå. Dog kan vi skimte et litt mer ujevn lysfordeling på Samsung-panelet. Dette er mindre synlig på Sony som bruker et hakket mørkere frontfilter for å dempe dette.

Lydkvalitet
Samsung har aldri vært kjent for god lyd i TV-ene sine, og heller ikke 6715 er noe særlig å skrive hjem om når det gjelder lydkvalitet. Lyden er som forventet veldig tynn og savner fylde i dialogene. Her er det påkrevd med en separat lydplanke eller aller helst et dedikert surroundanlegg for å gi en real lydgjengivelse.

Konklusjon
Samsung viser atter en gang at de tør å tenke annerledes når det gjelder design, og UE40C6715 er virkelig et friskt pust i en ellers ganske traust gjeng med flatskjermer. Bildekvaliteten er helt i tetsjiktet, og fullt på nivå med Sonys 40-tommer i NX700-serien., selv om den krever litt mer jobb med innstillingene for å gi et like behagelig og naturlig bilde. Dermed står du ganske fritt til å velge den TV-en som tiltaler deg mest utseendemessig. Samunsg UE40C6715 er en velutstyrt og stilig allround-TV og får vår klare anbefaling.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony KDL-40NX700

  Design i særklasse

  Den nye NX700-serien fra Sony er lett å bli glad i! Med fullspekkede finesser, utsøkte bilder og lekkert utseende, er dette en tett på optimal tv.

  Tandberg Ergoclass II 42”

  En god allrounder

  Tandberg Display er det nærmeste man kommer en helnorsk tv-produsent. Målsettingen har vært å lage en god tv for voksne brukere. Har de lykkes?

  Philips 40PFL7605H

  Lyser opp hverdagen

  Philips tviholder på Ambilight-konseptet på sine toppklasse-tv-er, og man må nesten oppleve det i praksis for virkelig å få føling på hvor mye det faktisk bidrar til den visuelle opplevelsen!

  LG 42LE550N

  Velutstyrt LED LCD

  Denne flotte LED LCD-en har det aller meste man måtte ønske i en moderne tv. Digitaltuner, USB-mediaspiller som spiller DivX HD og mulighet for trådløs HD-link er noen av godbitene man får.

  Panasonic TX-P42X20

  Billig folkeplasma

  Midt blant alle de tynne og lekre LED-skjermene har det også sneket seg inn en plasmaskjerm. Panasonic TX-P42X20 viser at en plasmaskjerm fortsatt kan gi mye bildekvalitet for pengene.

  Panasonic TX-L42D25

  Lekker LED fra Panasonic

  Panasonic har tatt seg god tid med å lansere egne LED LCD-tv-er, men den nye TX-L42D25 er så absolutt verdt ventetiden!

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.