: Philips BDP-7500S2

Best når det gjelder

Etter en litt treg start er også Philips i ferd med å ruste seg for 3D-bølgen. BDP7500S2 er deres første spiller med 3D-støtte, og en av de beste vi har sett hittil.

Lyd & Bilde mener

Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Wi-Fi kun som tilleggsutstyr
 • 3D Blu-ray spiller
 • HDMI 1.4
 • USB
 • Net TV
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

Vi hadde allerede brukt den tidligere BDP7500 i en  periode, men før vi rakk å få den på trykk lanserte Philips ”mkII” utgaven 7500S2, som blant annet er oppgradert med 3D-støtte. Både design og utførelse har mye til felles med den dyre BDP9500, som vi kåret til testvinner tidligere i år. 7500S2 viser seg akkurat som toppmodellen å være svært rask og behagelig i bruk.

Tilkoblinger
Philips-spilleren er utstyrt med alle de påkrevde inn/utgangene, men har i utgangspunktet kun støtte for kablet internett (Ethernet). Om du vil koble spilleren til et trådløst nettverk må du kjøpe et USB-adapter som ekstrautstyr til om lag 700 kroner. Gjennom internettoppkoblingen Net TV kan du se YouTube-video, og det legges også opp til filmleie over nettet med tjenesten Film2Home.

Bilde
Philips leverer varene både på Blu-ray og DVD. Det kommer selvfølgelig ikke som noen overraskelse at BD-kvaliteten er svært god, men vi kan likevel ane litt bedre flyt og bedre skarphet i bevegelsene enn forgjengeren BDP7500. Philips-spilleren bruker kort tid på å laste inn filmer og reagerer dessuten lynkjapt på kommandoer fra fjernkontrollen, noe man legger merke til med en gang. Kresne filmtittere vil også sette pris på teksthevefunksjonen, som gjør det mulig å holde tekstingen synlig når man bruker projektor eller TV med Cinemascope.

Konklusjon
En meget god allround-spiller med høy ytelse til prisen. Bildekvaliteten er god, og Philips scorer i tillegg bra på hastighet og brukervennlighet. Alt dette er med på å gjøre dette til en mer komfortabel spiller enn resten av feltet. Eneste minus er at den mangler Wi-FI oppkobling opp av esken, det burde Philips klart å få med når konkurrentene greier det.

Oppsummering
Verdt å vente på?
3D eller ikke, om du vurderer en ny BD-spiller er det ingen grunn til å styre unna modellene som faktisk har støtte for dette.

De fleste av de store leverandørene tilbyr nå en Blu-ray spiller med 3D uten at det ser ut til å ha hatt dramatiske innvirkninger på prisen. Selv når man ser bort fra 3D-funksjonaliteten gir disse spillerne mye for pengene, og med unntak av Panasonics bidrag kan alle spillerne i testen kjøpes for rundt 2.000 kroner.

Overgangen til 3D og HDMI 1.4 ser imidlertid ikke ut til å ha gått like smertefritt for alle produsentene, ikke minst når det gjelder å få de ulike produktene til å snakke med andre komponenter i kjeden som TV-er og surroundreceivere. Vi opplevde en del problemer mellom Panasonics Blu-ray spiller og en av testskjermene våre fra LG. Vi greide ikke å finne hvor feilen ligger men det var kun kombinasjonen av LG og Panasonic som ikke virket. Slike problemer kan forhåpentligvis løses ved en snarlig firmwareoppgradering, og testen understreker også hvor viktig det er være tilkoblet en trådløs eller kablet internettoppkobling for å sikre at spillerne har siste versjon. Som vanlig er det tett løp mellom Blu-ray spillerne, og for en gangs skyld er det ikke nødvendigvis slik at den dyreste er best. Philips BDP7500S2 peker seg ut som den beste totalpakka denne gangen, og Panasonic DMP-BDT300 har problemer med å forsvare den høyere prisen med mindre man har et veldig sterkt behov for doble HDMI-utganger. Spillerne fra LG, Sony og Samsung følger hakk i hæl, og bekrefter at du trygt kan velge skjerm og spiller av samme merke om du er ute etter en komplett ”3D-pakke”.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Panasonic DMP-BDT300

  Like barn leker best!

  Panasonic står bak den beste 3D-TV-en vi har sett til nå, og Blu-ray spilleren BD-T300 er en naturlig følgesvenn til denne. Men hva med skjermer av annet fabrikat?

  LG BD580

  Fullspekket koreaner

  Koreanske LG vil også være med på 3D-kappløpet og har lansert denne spilleren til å matche sine egne 3D-skjermer.

  Sony BDP-S470

  3D-racer

  Sony satser for fullt på 3D i år, og sammen med Playstation 3 har også BDP-S470 fått 3D-oppgradering. Den viser seg å være kjapp som få!

  Samsung BD6900

  Blank og lekker Blu-ray

  Samsung BD6900 var en av de første på markedet som støttet 3D-avspilling, og vi er spent på om den henger med de siste nykommerne i testen.

  Les også

  Nye iPhone 12 Pro feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett til nå.
  Huaweis første hi-fi-høyttaler imponerer. Ikke rart, når det er Devialet som står for lyden.
  *Oppdatert med video* Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom