Search
Generic filters

: Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

Alle gode ting er 3D

Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.

Lyd & Bilde mener

Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
3D Blu-ray spiller
HDMI 1.4
Wi-fi
USB
7.1 analog ut
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

Til tross for 3D-lanseringer med brask og bram har salget av 3D-kompatibelt utstyr langt fra tatt av enda. Dette skyldes nok først og fremst at tilgangen på reelt 3D-materiale er ganske begrenset. Dessverre er nok dette en tilstand vi blir nødt til å leve med en stund fremover. Men la oss glemme et øyeblikk at utvalget av 3D-kompatible filmer til nå er ganske så magert, og at du ennå ikke har investert i en ny og kostbar 3D-skjerm. Kjøper du en Blu-ray spiller i dag er det fordi du vil ha maks utbytte av filmene dine, og da kan 3D-støtte være kjekt å ha for fremtiden.

3D-oppgradering
Blu-ray spillerne med 3D-støtte innebærer ingen massiv oppgradering av maskinvare, men snarere en ny funksjon. For noen spillere holder det med en enkel softwareoppgradering, slik tilfellet er med Sony Playstation 3. Og det er ingen grunn til å forvente store forbedringer i 2D bildekvalitet, slik vi opplever med de nye flatskjermene, som ofte har kraftig oppgradert videobehandling for å takle 3D-signalene. Derimot har vi store forhåpninger til hastigheten på de nye spillerne.

 I fjor målte vi store forskjeller i oppstart- og lesetid for de ulike spillerne, og enkelte verstinger kunne bruke opptil et minutt mer enn bestenoteringen på å lese inn filmene. Det er for sakte, men heldigvis ser det ut som de aller fleste spillerne i år vil nå et akseptabelt hastighetsnivå.

Testen
Vi har plukket ut fem 3D-kompatible Blu-ray spillere fra alle de kjente leverandørene. Bildekvaliteten er som vanlig et viktig kriterie, men det poengteres at det kun er små forskjeller i bildekvalitet mellom ulike BD-spillere, mens forskjellen ved DVD-avspilling er større. Derfor spiller også egenskaper som brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og lesehastighet en avgjørende rolle.

Prisen på spillerne varierer mellom 2 og 4.000 kroner avhengig av merke og utstyrsnivå, men har alle til felles at de kan spille av DVD samt både 2D og 3D Blu-ray. Enkelte spillere krever en softwareoppgradering for å oppnå 3D-støtte. De fleste spillerne kommer nå også med trådløst nettverk slik at de blir enklere å holde oppdatert, samt å laste ned ekstramateriale til filmene. (BD Live tjenester).
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Like barn leker best!

Panasonic står bak den beste 3D-TV-en vi har sett til nå, og Blu-ray spilleren BD-T300 er en naturlig følgesvenn til denne. Men hva med skjermer av annet fabrikat?

Lyd & Bilde mener

Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Kommunikasjons- problemer over HDMI Treg oppstart/ avspilling
 • 3D Blu-ray spiller
 • HDMI 1.4
 • Wi-fi
 • USB
 • 7.1 analog ut
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3995 kr

Panasonic kan betraktes som en av fanebærerne for 3D i hjemmet. Plasma-toppmodellen TX-P50VT20 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi vet om for øyeblikket, og på 3D er den ”helt sjef”. Utvendig ser BDT300 også litt annerledes ut med den nye brunfargen vi kjenner fra skjermene i VT20-serien.

Tilkoblinger
BDT300 skiller seg også ut på utstyrssiden ved å ha doble HDMI-utganger, noe som gjør det mulig å splitte opp lyd og bilde og sende disse direkte til skjerm og forsterker. Panasonic BDT300 er derfor den eneste spilleren i testen som kan gi både 3D-bilde og høyoppløst lyd selv om surroundreceiveren din ikke har 3D-støtte. Det er unektelig et stort pluss for dem som har dyrere hjemmekinoforsterkere som de er mindre lystne på å bytte ut. Internett-tjenesten Viera Cast er også blant de bedre på markedet, med mer interessant innhold enn mange av konkurrentene.

Ytelse
BDT300 har tidligere fungert knirkefritt når vi har benyttet den med Panasonics egen 3D-plasma, men ting tyder på at den ikke er like snakkesalig med skjermer av annet fabrikat. Vi kom ut for en del startproblemer med BDT300 og testskjermen fra LG, og tross gjentatte forsøk var Panasonic-spilleren den eneste som ikke oppnådde 3D-bilde via denne modellen. Problemet vedvarte selv etter vi oppdaterte spilleren til siste firmware-versjon (1.21) via nettet. Samsung-skjermen 55C8705 hadde derimot ingen problemer med å ta imot 3D-signaler fra Panasonic-spilleren. Den leverer svært høy bildekvalitet på Blu-ray.

Konklusjon
Panasonic BDT-300 er en god match for Panasonics egen 3D-plasma, men fungerer ikke optimalt med skjermer av andre fabrikater.

3D-racer

Sony satser for fullt på 3D i år, og sammen med Playstation 3 har også BDP-S470 fått 3D-oppgradering. Den viser seg å være kjapp som få!

Lyd & Bilde mener

Meget rask Høy bildekvalitet
Støy under oppstart
 • 3D Blu-ray spiller
 • HDMI 1.4
 • Wi-fi
 • USB
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

BDP-S470 er foruten PS3 den første maskinen fra Sony som støtter 3D. Sony-spilleren er utrustet for å takle de seneste 3D-filmene, men krever først at du oppdaterer den til siste softwareversjon. Det gjør man enkelt ved å koble spilleren til Internett oglaste ned siste oppdatering. Verdt å nevne er også den noe dyrere BDP-S570 som kommer 3D-klar opp av esken.

Tilkoblinger
Sony byr på de obligatoriske coax- og optiske digitalutgangene samt stereo analogutgang, men har kun en enkel HDMI-utgang. Om du vil nyte høyoppløst bilde og lyd samtidig er det derfor nødvendig å koble den gjennom en HDMI 1.4 kompatibel surroundreceiver. I tillegg til Blu-ray avspilling har 470-modellen trådløst nettverk, og kommer med Sonys Bravia Internet-funksjoner innebygd. Det betyr at du kan se Youtube rett på TV-en.

Ytelse
Etter en aldri så liten softwareoppgradering fungerer 3D filmavspilling upåklagelig med Sony-spilleren. Den klokket også inn testens raskeste lesetid. At dette er en fartsmaskin kan man imidlertid også høre – det spinnende drivverket gir fra seg ganske tydelige hvinelyder under oppstart og lasting, men lider heldigvis ikke av de samme ulydene under vanlig avspilling. Når det gjelder bildegjengivelsen leverer Sony et utpreget ”smooth” og behagelig Blu-ray bilde. DVD-ytelsen er også god, om enn en smule mer grovkornet og mindre detaljert enn de beste i testen.

Konklusjon
Sony leverer her en bra Blu-ray pakke med lynkjapp avlesing og gode nettverksmuligheter. Dessverre får den trekk for et litt overivrig drivverk.

Philips BDP-7500S2
Etter en litt treg start er også Philips i ferd med å ruste seg for 3D-bølgen. BDP7500S2 er deres første spiller med 3D-støtte, og en av de beste vi har sett hittil.
LG BD580
Koreanske LG vil også være med på 3D-kappløpet og har lansert denne spilleren til å matche sine egne 3D-skjermer.
Samsung BD6900
Samsung BD6900 var en av de første på markedet som støttet 3D-avspilling, og vi er spent på om den henger med de siste nykommerne i testen.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.