: Test av 5 – 3D klare Blu-Ray spillere

Alle gode ting er 3D

Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.

Lyd & Bilde mener

Skarpt og glatt bilde Hurtig avlesning
Noe drivverkstøy
3D Blu-ray spiller
HDMI 1.4
Wi-fi
USB
7.1 analog ut
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

Til tross for 3D-lanseringer med brask og bram har salget av 3D-kompatibelt utstyr langt fra tatt av enda. Dette skyldes nok først og fremst at tilgangen på reelt 3D-materiale er ganske begrenset. Dessverre er nok dette en tilstand vi blir nødt til å leve med en stund fremover. Men la oss glemme et øyeblikk at utvalget av 3D-kompatible filmer til nå er ganske så magert, og at du ennå ikke har investert i en ny og kostbar 3D-skjerm. Kjøper du en Blu-ray spiller i dag er det fordi du vil ha maks utbytte av filmene dine, og da kan 3D-støtte være kjekt å ha for fremtiden.

3D-oppgradering
Blu-ray spillerne med 3D-støtte innebærer ingen massiv oppgradering av maskinvare, men snarere en ny funksjon. For noen spillere holder det med en enkel softwareoppgradering, slik tilfellet er med Sony Playstation 3. Og det er ingen grunn til å forvente store forbedringer i 2D bildekvalitet, slik vi opplever med de nye flatskjermene, som ofte har kraftig oppgradert videobehandling for å takle 3D-signalene. Derimot har vi store forhåpninger til hastigheten på de nye spillerne.

 I fjor målte vi store forskjeller i oppstart- og lesetid for de ulike spillerne, og enkelte verstinger kunne bruke opptil et minutt mer enn bestenoteringen på å lese inn filmene. Det er for sakte, men heldigvis ser det ut som de aller fleste spillerne i år vil nå et akseptabelt hastighetsnivå.

Testen
Vi har plukket ut fem 3D-kompatible Blu-ray spillere fra alle de kjente leverandørene. Bildekvaliteten er som vanlig et viktig kriterie, men det poengteres at det kun er små forskjeller i bildekvalitet mellom ulike BD-spillere, mens forskjellen ved DVD-avspilling er større. Derfor spiller også egenskaper som brukervennlighet, herunder menysystem, fjernkontroll og lesehastighet en avgjørende rolle.

Prisen på spillerne varierer mellom 2 og 4.000 kroner avhengig av merke og utstyrsnivå, men har alle til felles at de kan spille av DVD samt både 2D og 3D Blu-ray. Enkelte spillere krever en softwareoppgradering for å oppnå 3D-støtte. De fleste spillerne kommer nå også med trådløst nettverk slik at de blir enklere å holde oppdatert, samt å laste ned ekstramateriale til filmene. (BD Live tjenester).
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Like barn leker best!

Panasonic står bak den beste 3D-TV-en vi har sett til nå, og Blu-ray spilleren BD-T300 er en naturlig følgesvenn til denne. Men hva med skjermer av annet fabrikat?

Lyd & Bilde mener

Sylskarpt bilde fra BD og DVD Meget rask og brukervennlig
Kommunikasjons- problemer over HDMI Treg oppstart/ avspilling
 • 3D Blu-ray spiller
 • HDMI 1.4
 • Wi-fi
 • USB
 • 7.1 analog ut
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3995 kr

Panasonic kan betraktes som en av fanebærerne for 3D i hjemmet. Plasma-toppmodellen TX-P50VT20 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi vet om for øyeblikket, og på 3D er den ”helt sjef”. Utvendig ser BDT300 også litt annerledes ut med den nye brunfargen vi kjenner fra skjermene i VT20-serien.

Tilkoblinger
BDT300 skiller seg også ut på utstyrssiden ved å ha doble HDMI-utganger, noe som gjør det mulig å splitte opp lyd og bilde og sende disse direkte til skjerm og forsterker. Panasonic BDT300 er derfor den eneste spilleren i testen som kan gi både 3D-bilde og høyoppløst lyd selv om surroundreceiveren din ikke har 3D-støtte. Det er unektelig et stort pluss for dem som har dyrere hjemmekinoforsterkere som de er mindre lystne på å bytte ut. Internett-tjenesten Viera Cast er også blant de bedre på markedet, med mer interessant innhold enn mange av konkurrentene.

Ytelse
BDT300 har tidligere fungert knirkefritt når vi har benyttet den med Panasonics egen 3D-plasma, men ting tyder på at den ikke er like snakkesalig med skjermer av annet fabrikat. Vi kom ut for en del startproblemer med BDT300 og testskjermen fra LG, og tross gjentatte forsøk var Panasonic-spilleren den eneste som ikke oppnådde 3D-bilde via denne modellen. Problemet vedvarte selv etter vi oppdaterte spilleren til siste firmware-versjon (1.21) via nettet. Samsung-skjermen 55C8705 hadde derimot ingen problemer med å ta imot 3D-signaler fra Panasonic-spilleren. Den leverer svært høy bildekvalitet på Blu-ray.

Konklusjon
Panasonic BDT-300 er en god match for Panasonics egen 3D-plasma, men fungerer ikke optimalt med skjermer av andre fabrikater.

3D-racer

Sony satser for fullt på 3D i år, og sammen med Playstation 3 har også BDP-S470 fått 3D-oppgradering. Den viser seg å være kjapp som få!

Lyd & Bilde mener

Meget rask Høy bildekvalitet
Støy under oppstart
 • 3D Blu-ray spiller
 • HDMI 1.4
 • Wi-fi
 • USB
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

BDP-S470 er foruten PS3 den første maskinen fra Sony som støtter 3D. Sony-spilleren er utrustet for å takle de seneste 3D-filmene, men krever først at du oppdaterer den til siste softwareversjon. Det gjør man enkelt ved å koble spilleren til Internett oglaste ned siste oppdatering. Verdt å nevne er også den noe dyrere BDP-S570 som kommer 3D-klar opp av esken.

Tilkoblinger
Sony byr på de obligatoriske coax- og optiske digitalutgangene samt stereo analogutgang, men har kun en enkel HDMI-utgang. Om du vil nyte høyoppløst bilde og lyd samtidig er det derfor nødvendig å koble den gjennom en HDMI 1.4 kompatibel surroundreceiver. I tillegg til Blu-ray avspilling har 470-modellen trådløst nettverk, og kommer med Sonys Bravia Internet-funksjoner innebygd. Det betyr at du kan se Youtube rett på TV-en.

Ytelse
Etter en aldri så liten softwareoppgradering fungerer 3D filmavspilling upåklagelig med Sony-spilleren. Den klokket også inn testens raskeste lesetid. At dette er en fartsmaskin kan man imidlertid også høre – det spinnende drivverket gir fra seg ganske tydelige hvinelyder under oppstart og lasting, men lider heldigvis ikke av de samme ulydene under vanlig avspilling. Når det gjelder bildegjengivelsen leverer Sony et utpreget ”smooth” og behagelig Blu-ray bilde. DVD-ytelsen er også god, om enn en smule mer grovkornet og mindre detaljert enn de beste i testen.

Konklusjon
Sony leverer her en bra Blu-ray pakke med lynkjapp avlesing og gode nettverksmuligheter. Dessverre får den trekk for et litt overivrig drivverk.

Best når det gjelder

Vi hadde allerede brukt den tidligere BDP7500 i en  periode, men før vi rakk å få den på trykk lanserte Philips ”mkII” utgaven 7500S2, som blant annet er oppgradert med 3D-støtte. Både design og utførelse har mye til felles med den dyre BDP9500, som vi kåret til testvinner tidligere i år. 7500S2 viser seg akkurat som toppmodellen å være svært rask og behagelig i bruk.

Tilkoblinger
Philips-spilleren er utstyrt med alle de påkrevde inn/utgangene, men har i utgangspunktet kun støtte for kablet internett (Ethernet). Om du vil koble spilleren til et trådløst nettverk må du kjøpe et USB-adapter som ekstrautstyr til om lag 700 kroner. Gjennom internettoppkoblingen Net TV kan du se YouTube-video, og det legges også opp til filmleie over nettet med tjenesten Film2Home.

Bilde
Philips leverer varene både på Blu-ray og DVD. Det kommer selvfølgelig ikke som noen overraskelse at BD-kvaliteten er svært god, men vi kan likevel ane litt bedre flyt og bedre skarphet i bevegelsene enn forgjengeren BDP7500. Philips-spilleren bruker kort tid på å laste inn filmer og reagerer dessuten lynkjapt på kommandoer fra fjernkontrollen, noe man legger merke til med en gang. Kresne filmtittere vil også sette pris på teksthevefunksjonen, som gjør det mulig å holde tekstingen synlig når man bruker projektor eller TV med Cinemascope.

Konklusjon
En meget god allround-spiller med høy ytelse til prisen. Bildekvaliteten er god, og Philips scorer i tillegg bra på hastighet og brukervennlighet. Alt dette er med på å gjøre dette til en mer komfortabel spiller enn resten av feltet. Eneste minus er at den mangler Wi-FI oppkobling opp av esken, det burde Philips klart å få med når konkurrentene greier det.

Oppsummering
Verdt å vente på?
3D eller ikke, om du vurderer en ny BD-spiller er det ingen grunn til å styre unna modellene som faktisk har støtte for dette.

De fleste av de store leverandørene tilbyr nå en Blu-ray spiller med 3D uten at det ser ut til å ha hatt dramatiske innvirkninger på prisen. Selv når man ser bort fra 3D-funksjonaliteten gir disse spillerne mye for pengene, og med unntak av Panasonics bidrag kan alle spillerne i testen kjøpes for rundt 2.000 kroner.

Overgangen til 3D og HDMI 1.4 ser imidlertid ikke ut til å ha gått like smertefritt for alle produsentene, ikke minst når det gjelder å få de ulike produktene til å snakke med andre komponenter i kjeden som TV-er og surroundreceivere. Vi opplevde en del problemer mellom Panasonics Blu-ray spiller og en av testskjermene våre fra LG. Vi greide ikke å finne hvor feilen ligger men det var kun kombinasjonen av LG og Panasonic som ikke virket. Slike problemer kan forhåpentligvis løses ved en snarlig firmwareoppgradering, og testen understreker også hvor viktig det er være tilkoblet en trådløs eller kablet internettoppkobling for å sikre at spillerne har siste versjon. Som vanlig er det tett løp mellom Blu-ray spillerne, og for en gangs skyld er det ikke nødvendigvis slik at den dyreste er best. Philips BDP7500S2 peker seg ut som den beste totalpakka denne gangen, og Panasonic DMP-BDT300 har problemer med å forsvare den høyere prisen med mindre man har et veldig sterkt behov for doble HDMI-utganger. Spillerne fra LG, Sony og Samsung følger hakk i hæl, og bekrefter at du trygt kan velge skjerm og spiller av samme merke om du er ute etter en komplett ”3D-pakke”.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Fullspekket koreaner

LG ligger nokså hardt i selene om dagen, noe vi har merket på klart forbedret bildekvalitet fra flatskjermene deres. Men så nytter det heller ikke å ligge på latsiden når hovedkonkurrenten heter Samsung.

Tilkoblinger
BD580 fremstår som godt utstyrt til prisen. Den kommer med trådløst nettverk (Wi-Fi) innebygd og har en mediaspiller (Home Link) som lar deg spille av innhold fra PC-en din over nettverket. I tillegg kan du koble inn en USB-harddisk om du vil spille av innhold direkte. Som seg hør og bør har LG også sin egen nettportal. Gjennom funksjonen Netcast får du tilgang til nettjenester som Pikasa og Youtube, men ikke så veldig mye mer i øyeblikket. Den kuleste delen er Youtube-spilleren hvor det er ekstra moro å se de litt bedre og lengre klippene i ro og mak fra sofakroken.

Ytelse
LG-spilleren leverer bra bilde på både Blu-ray og DVD, og ligger på nivå med de andre spillerne i testen. Hastigheten derimot, er ikke mer enn midt på treet, og vi merker dessuten en liten forsinkelse i reaksjonen på fjernkontroll-kommandoer, som trekker ned helhetsinntrykket littegrann. En annen ting som forstyrret brukeropplevelsen var at vi måtte gjøre en del inngrep for å få spilleren til å fungere med testfilmen ”Meatballs”. Å laste ned siste oppdatering via nettet gikk greit, men i tillegg måtte vi inn og  aktivere 3D-funksjonen i oppsettmenyen. LG-spilleren kan nemlig ikke ”se” at den er tilkoblet en 3D-skjerm automatisk, slik bl.a både Sony og Samsung er i stand til.

Konklusjon
LG-spilleren scorer jevnt over bra på alle områder, bortsett fra at den kan være litt kranglete å sette opp første gang. Med unntak av det er BD580 en god allroundspiller og en bra match til LGs egne 3D-skjermer.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Blank og lekker Blu-ray

Spilleren fra Samsung har et kompakt og stilrent utseende. Plateskuffen er skjult bak et blankt deksel, og et blått lys symboliserer platen som snurrer rundt. Det ser stilig ut, men kan virke distraherende når man ser film.

Tilkoblinger
Tilkoblingsmulighetene er gode. Samsung byr på trådløst og kablet nettverk, slik at den er enkel å oppdatere til siste softwareversjon eller laste ned BD Live ekstramateriale. Samsungs Internet@TV portal med bl.a YouTube finnes også om bord. En bonus for de med riktig gamle receivere er muligheten for å hente ut de høyoppløste lydsignalene analogt via 7.1 utgangen.

Ytelse
Samsung gjør et stort nummer utav hastigheten på de nyeste blu-ray spillerne sine, og BD6900 holder hva den lover her også. Plateskuffen åpner seg lynkjapt, og ventetiden er kort før filmen vises på skjermen. Ulempen er at vi kan høre en del drivverkstøy fra det relativt spinkelt oppbygde kabinettet.

Bildekvaliteten fra Blu-ray er upåklagelig. BD6900 har ingen problemer med å tegne opp de høyoppløste bildene med imponerende skarphet og presisjon. Den viste heller ingen tegn til problemer når vi matet den med 3D-filmer som ”Meatballs” og en demoversjon av Istid 3. DVD-ytelsen er det heller ingen ting å si på. Bildene skaleres opp til 1080p uten synlige problemer med ”sagtenner” eller annen støy.

Konklusjon
Samsung BD-spiller  er en god match til den koreanske produsentens egne flatskjermer. Flott utseende, hurtig avspilling, god brukervennlighet og ikke minst en god pris gjør Samsungs BD6900 til et bra kjøp vi kan anbefale.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.