Search
Generic filters

: Sennheiser HD380 Pro

Sennheiser HD380 Pro

Det er ingen grunn til at bare proffene skal få glede av proffprodukter. Når de er så bra som disse hodetelefonene, kan vi andre også ha stor glede av dem.

Lyd & Bilde mener

God støydemping Fyldig klang Gunstig priset
Spiralkabel
Lukket klokke
54 ohm, 110 dB
220 gram
Pris: 1610 kr
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1610 kr

Når proffene skal kontrollere opptakene i studio, er valget av høyttalerne – eller monitorene som de kalles – ikke overlatt til tilfeldighetene. Tilfeldighetene bør heller ikke råde når man lytter på opptakene i hodetelefoner. Derfor lages det lyddempede hodetelefoner for studio- og locationbruk som skal låte like klart og nøytralt som en monitorhøyttaler.
Sennheiser har lenge vært blant de man oftest ser i et studiomiljø, enten hodetelefonene sitter på hodet til en artist eller lydtekniker. Deres nye HD 380 Pro er toppmodellen i proffserien, og storebror til den velkjente klassikeren HD 280 Pro. Den nye HD 380 Pro deler lillebrorens gode lyddemping på hele 32 dB, noe som betyr at det meste av støy effektiv kveles når hodetelefonene smyges over ørene.
De mattsorte HD 380 Pro leverer hele 110 dB lydtrykk og er bare 54 ohm, så de er relativt lettdrevne. En litt kraftig MP3-spiller kan faktisk drive hodetelefonene, som har 3,5 mm minijackplugg og er komfortable å ha på. Med store klokker som pent legger seg rundt øret. En bæreveske følger med, og siden hodetelefonene kan brettes sammen, tar de ikke mye plass i bagen. Den 1 meter korte spiralkabelen er praktisk i et hektisk studiomiljø, men ikke like egnet til hjemmebruk, selv om den kan strekkes til maksimalt 3 meter. Men den erstattes av en annen – rett – kabel som man plugger i kontakten på den ene øreklokken på HD 380 Pro.

Lydkvalitet
Hodetelefonenes klangbalanse er relativt nøytral, med meget potent bass. Mellomtonen er litt mørkere enn mange vil like, noe som gir vokaler og for eksempel strengeinstrumenter som strykere og gitarer en mørkere klang. Nesten tilbaketrukket, men ikke farget. At mellomtonen ikke stikker seg ut, vil nok settes pris på av de som liker å mikse lyden med vekt på rytme, for HD 380 Pro har sjenerøs bassgjengivelse. Den går dypt, og det vibrerer i klokkene på selv de mest beskjedne trommesoloer. Lydbildet er kjempestort, med fyldig klang, og man føler at hodetelefonene sitter flere meter fra ørene.

Damevokal kunne behøvd litt mer fremtredende mellomtone, for lyse damevokaler som Alison Krauss’ legger seg litt for mye bak i lydbildet med HD 380 Pro. Samtidig er oppløsningen meget bra, også i diskanten, hvor man – takk og lov – slipper krasjlyden på symbaler og hi-hater, som så mange rimelige hodetelefoner sliter med. Hodetelefonene har ikke bare potent bass, de er også temmelig friske hva dynamikk angår. Spiller man høyt, lyder de klokkeklart (sic), og man overraskes over dynamikken de henter fram i trommer, gitarer, pianoer og andre instrumenter.

Konklusjon
Sennheiser HD 380 Pro er en svært anvendelig hodetelefon. De kan brukes på alt fra iPoder til miksebord, og er samtidig utmerkede hodetelefoner til hjemmebruk. Bassgjengivelsen og dynamikken er dens klangmessige styrker, mens en tilbaketrukket mellomtone er eneste egentlige svakhet. De er også komfortable å ha på over tid, og har utmerket støydemping tross fraværet av aktiv støyreduksjon. Et godt valg for amatør- og proffmusikere som bare trenger ett par hodetelefon

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.