Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Fullspekket

Samsung Omnia i900

Samsung Omnia har noen småbrister i håndteringen, men dersom man er beredt til å kjempe litt med innmating og pekepinne-problemer, får man en meget kompetent mobil.

Skrevet av / 29.03.09 - 22:00
Fullspekket
Marius Siste artikler:
Marius

Helt siden Armani-telefonen, har vi sett litt ekstra frem til nye mobiler fra Samsung. Ikke fordi den var spesielt bra, men fordi den føltes så herlig luksuriøs i hånden. Det er noe produsenten har videreført, og de har oppnådd samme kvalitetsfølelse selv med de nyeste pekeskjermmodellene. Omnia hadde vi ekstra forventninger til da det så ut som om den kunne matche den fine utsiden med et fullspekket indre.

Brukervennlighet og funksjoner
Her finnes nemlig det meste. GPS, trådløst nettverk, hele 16 GB innebygd minne samt moderne bekvemmeligheter som pekeskjerm, er tiltrekkende for de fleste som ønsker å få mye ut av telefonen sin. At den bruker operativsystemet Windows Mobile, betyr også at det finnes store muligheter for å installere flere nyttige og morsomme programmer i telefonen.

Men alt godt kommer med en liten hake. Windows Mobile er kjent for å være tregt, rotete og komplisert. Tregheten er overhodet ikke et problem med Omnia, men kombinasjonen pekeskjerm og små menyer er like dårlig her som i alle andre mobiler med samme konsept. Samsung har riktignok et overliggende menylag som er mer tilpasset fingrene, akkurat som de fleste andre produsenter gjør i dag. Det gjør hverdagsbruken betydelig enklere, men noen ganger må man likevel bruke den medfølgende pekepinnen, for eksempel ved lengre tekstinnmatinger. Merkelig nok finnes det ingen plass å oppbevare den i telefonen! Vil man ta den med seg, må man altså ha pinnen løs i lommen eller hengende i mobilen. Vi er ikke overbevist, Samsung.

For øvrig er telefonen bra oppbygd og Samsungs nye, interaktive bakgrunner der man kan slippe små verktøy, såkalte Widgets, fungerer bra – selv om det lett blir trangt om plassen på skjermen.

Lyd og bilde
Skjermen er ikke bare god som pekeskjerm, den imponerer også stort for filmavspilling og bildevisning. Alt ser bra ut her, altså.

Telefonen kan selvsagt brukes som musikkspiller, men dersom man vil koble til vanlige høretelefoner, må man bruke den medfølgende adapteren som også fungerer som mikrofon. Bra for den som vil ha et hjemmesnekret headset, verre for den som vil ha en smidig musikkløsning. Det medfølgende minnet på 16 GB og muligheten til å øke det med like mye, betyr i alle fall at det finnes gode muligheter for å utnytte telefonen som mediemonster.

Konklusjon
Samsung Omnia føles luksuriøs. Den er ikke billig, men man får mye for pengene. Samsung forbedrer stadig sitt eget menysystem og widget-funksjonaliteten, men på Omnia er det dessverre bare en front for Windows Mobile. Ikke et vondt ord om operativsystemet i seg selv, men uten et uttrekkbart tastatur eller en god pekepinne-løsning, er det faktisk verdiløst. Småting man er vant til å håndtere enkelt på en vanlig knappemobil, blir for kronglete. Vi ser fram til en oppfølger, for selv om Omnia har mange sterke sider, har den noen grunnleggende svakheter som må fikses. Nå finnes det mye billigere telefoner som har de samme funksjonene og med bedre brukervennlighet.

Lyd & Bilde mener

Meget velbygd Massevis av funksjoner Dårlig pekepinneløsning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Scroll to Top