Valg av forsterker

Redaksjonen svarerKategori: Hi-FiValg av forsterker
Trond skrev for 11 måneder siden

Hei Geir. Jeg lurer på om du kan gi meg litt råd. Jeg har nylig kjøpt et par flunka nye XTZ 99.36 FLR som er den 3 utgaven av den fantastiske gulvhøyttaleren. Fikk den på tilbud til fantastiske 10.500kr levert på døra. Og jeg tør påstå bastant at ingen andre høyttalere på markedet til 10.500 kr kan måle seg med de. Nok om det. Jeg skal ha forsterker til de. Valget står mellom en Hegel H190 og en NAD M10. Jeg skal også ha 2 nye subber i oppsettet. De flunka nye og oppgraderte SVS SB-2000 Pro (Lukket) med appstyring. Subbene skal stå innafor frontene på hver side av stereobenken. I mitt tilfelle høyttalerne har en følsomhet på 87db og er bestykket med 2x 6,5 hvilken forsterker hadde du valgt her? Eneste fordelen jeg kan se for meg er NAD M10 med sin romkorreksjon. Og ettersom jeg kjører subber da vil få best total resultat med dirac? Eller er H190 som også har variable utganger uansett bedre enn M10 med dirac? Tror ikke jeg har spess problemer med rommet og frekvenser. Naden kan jo deles på feks 80Hz og da vil den ha en mye letter jobb da subbene tar resten. Kom gjerne med gode argumenter her. Selv tror jeg H190 vil gi best resultat. Men vet ikke. Du har hjelpet meg noen ganger før og det har gitt suksess 😄

L&B Svar
Geir Gråbein Nordby L&B svarte for 11 måneder siden

Hei, Trond!

I et vanlig stereooppsett ville jeg anbefalt H190. Men med subwoofere i regnestykket blir det noe litt annet.

Med oppsettet ditt kan det likevel tenkes at NAD M10 gjør en best jobb. Det er absolutt en fordel å kunne prosessere bassignalet separat, og gjerne med romkorreksjon. Og blant romkorreksjonssystemer er Dirac blant de aller, aller beste. Da vil du også få satt riktig tidsforsinkelse ut ifra plassering, av både subwoofere og høyttalere.

Så bør du lese dette for å best sette opp med Dirac:

https://support.nadelectronics.com/hc/en-us/articles/360011867634-Dirac-Setup

P.S. Siden det er HiFi Klubben som selger begge forsterkerne, kan du jo høre med dem om du kan komme tilbake og bytte i den andre forsterkeren om du ikke er fornøyd.

Annonse

Lykke til!

Mvh Geir