Trådløs høyttaler anbefaling.

Redaksjonen svarerKategori: HøyttalereTrådløs høyttaler anbefaling.
Jonas Holen skrev for 9 måneder siden

Hei.

Siden jeg ikke har kapasitet og mulighet å teste høyttalere slik som dere gjør, så spør jeg om deresderesdinderesderesdindinderesderesdinderesderesdindindindin anbefaling.

Jeg er på jakt etter en høyttaler som kan fylle en stue/kjøkken på 35 kvm med klar og dyp lyd. Den må kunne kobles til tv; (Trådløst?) og andre enheter. Høyttaleren må være mulig å enkelt kunne taes med ut på verandaen for eksempel.

Har undersøkt litt merker som B&O, Geneva og B&W. Så med et budsjett inntil 20 000kr, så ønsker jeg gjerne høre deres anbefalinger, også for under 10 000kr eventuelt.

Mvh

Jonas (23)HeiHeiHeiHei

L&B Svar
Martine L&B svarte for 9 måneder siden

Hei!

Annonse

Skal du koble en høyttaler trådløst til TV-en, må TV-en ha mulighet for tilkobling til Bluetooth-høyttalere. Det jeg har prøvd selv har funket greit når det funker, men problemet er du som regel må pare de to hver gang du skal bruke dem sammen. Som er tungvint. Jeg ville brukt kabel, og til den type høyttaler jeg tror du snakker om, så er det nok optisk digitalkabel som er tingen siden de færreste slike høyttalere har HDMI-inngang.

Beosound Balance er en eksepsjonelt god høyttaler av sitt slag, og den har også en enkel romkorreksjon som gjør at den tilpasser seg miljøet den står i. Støtter optisk kabel, ikke HDMI. Kan også bruke Bluetooth. Den går ikke på batteri, så når du skal flytte den ut på verandaen, må den plugges i strømnettet.

Du kan også vurdere to Devialet Phantom 600 koblet i stereo: en på hver side av TV-en. Kobles optisk til TV-en (eller bluetooth). Disse fyller stua fint. Ta med en høyttaler ut på verandaen når du skal høre musikk der. Også disse går kun på strøm.

Et mye rimeligere valg vil være Sonos Move, skal du fylle et 30 kvm rom gjør du lurt i å koble to sammen som et stereopar. Disse har også innebygd batteri, og er mye mer praktisk å flytte mellom stue og veranda. Lyden er ikke like god som med Devialet og B&O, men brukervennligheten er bedre – spesielt om du skal flytte rundt på høyttalerne.

B&W Formation Wedge er også en mulighet, men der kan du ikke koble to i stereo. Fortsatt en meget spenstig høyttaler, som fyller rommet bra til tross for monolyd.

Hvis du derimot skulle heller være interessert i en lydplanke, så ville jeg personlig valgt Sonos Arc med Sub, eller Samsung HW-Q96R. Men de blir ikke like lett å flytte på når du skal ha dem ut på verandaen.

MED VENNLIG HILSEN / BEST REGARDS

GEIR GRÅBEIN NORDBY

Annonse

JOURNALIST

Audun Hage L&B svarte for 9 måneder siden

Hei Jonas, høres ut som du er på jakt etter den ultimate "Kinder-egg" høyttaleren! Men, selv med et såpass romslig budsjett som ditt er det faktisk vanskelig å finne en høyttaler som fungerer like bra til alt.

Mitt forslag er at du heller vurderer en todelt løsning, og lar flere høyttalere dele på oppgavene. Da kan du utvide ved behov, uten å låse deg til en høyttaler som skal klare "alt".

Jeg ville startet med en lydplanke + trådløs subwoofer som kan stå permanent koblet opp mot TV-en. Det er en fiks ferdig, skreddersydd og praktisk løsning, med støtte for alle de viktige lydformatene, HDMI kontakt med perfekt synk på lyden, og volumet styrer du via TV-ens fjernkontroll.

Med TV-lyden i boks, står du fritt til å velge en mer allsidig høyttaler som møter dine krav til musikklytting. Dette kan være en frittstående, bærbar høyttaler med Bluetooth, stor eller liten, til og med et stereopar dersom du har kresne ører og vil få inn hele lydbildet.

mvh

Audun Hage

Annonse

Lyd & Bilde