Lukkede hodetelefoner for reise

Redaksjonen svarerKategori: HodetelefonerLukkede hodetelefoner for reise
Olav Gundersen skrev for 3 måneder siden

Hei,

Jeg skal kjøpe meg nye hodetelefoner, og er litt i villrede hva jeg skal gå for. Det er snakk om hodetelefoner som jeg ønsker å benytte på reise, inkludert på felles sove/oppholdsrom. Men de vil nok ganske sikkert benyttes hjemme i stua også.

Kriterier:

 • Ingen lydlekkasje å snakke om, for å ikke forstyrre andre i nærheten (tenk: sovne med lyd på øret, uten at de andre som prøver å sove i samme rom trenger å høre lyd)
 • Lydkabel er nødvendig, wireless er kjekt men ikke kritisk
 • Støydemping er kjekt, men takler dårligere demping til fordel for bedre lyd
 • Budsjett 3-5000 kr…ish.
 • Reise-etui er nødvendig, gjerne sammenleggbare hodetelefoner
 • Talestyring og slikt er uinteressant
 • Lydtilpasning er interessant, altså EQ og/eller hørselstilpasning

Jeg har til en viss grad snevret meg ned til de følgende, hadde litt låsing på Sony’ene helt til jeg leste om Beyerdynamic og Shure:

 • SONY WH-1000XM4
 • SHURE AONIC 50
 • BEYERDYNAMIC LAGOON ANC

  Her skal det da sies at jeg også er åpen for andre forslag.

Det aller viktigste kriteriet for meg er lyden. Og der blir det jo gjerne litt subjektivt…

Sammenligningsgrunnlaget mitt i dag er Grado SR-225 hodetelefoner og Shure SE535 plugger, sistnevnte er hva jeg benytter på reise pr nå.

Annonse

Jeg lytter til alt fra elektronika til metal, noe klassisk. Tenk et lydbilde som spenner filmmusikk av John Williams, Pink Floyd, Black Sabbath, Dimmu Borgir, Judas Priest, Röyksopp, Vangelis…og enda mer.

Jeg liker god og fyldig bass, men ikke "rånebass", jeg trenger oppløsning, mellomtoner og klare vokaler. Balanse i lyden.

Noen tanker og eventuelle forslag?

L&B Svar
Geir Gråbein Nordby L&B svarte for 3 måneder siden

Hei! Dersom du hører ulikt på hvert øre, så er Beyerdynamic Lagoon ANC en klar favoritt hos meg. Både de og Shure låter bedre enn Sony-ene, som er mattere i diskanten og ruller av litt brått i bassen – selv om de samtidig har meget god fylde i bassen. Sonys styrke ligger i den ekstremt gode støydempingen, ikke først og fremst i lydkvaliteten.

Shure er nok enda litt mer lineære i klangbalansen enn Beyer, men de mangler også noe av varmen til Beyerdynamic. Kun Beyer har hørselstilpasning av de tre.

Dersom du ikke må ha dem trådløse, så ville jeg også sjekket ut Denon AH-D5200. De er litt dyrere, men låter fantastisk: https://www.lydogbilde.no/test/hodetelefoner/9-hodetelefoner-i-premiumklassen/denon-ah-d5200/

Lykke til!

mvh Geir

Annonse
Olav Gundersen svarte for 3 måneder siden

Takk for svar! 🙂

Jeg har tittet på Denon sine allerede, men må nok roe ned pengebruken en smule.

Jeg kjenner at Beyerdynamic virker som et godt valg. Det er dog ikke nødvendigvis noen store ulikheter mellom ørene mine, men mer at jeg har en følelse av at jeg "skrur meg litt bort" på EQen på min kjære lille Cowon J3 audiospiller (kjører .flac konsekvent).

Jeg vil nok helt sikkert spille litt fra min Sony Xperia XZ2 også, men stort sett benytter jeg J3’en.

At jeg har med meg den berømte "AG3-dippen" på audiometrien hjelper helt sikkert ikke, men jeg har ikke det som anses som dårlig hørsel.

Jeg henger fortsatt litt og dingler rundt SONY WH-1000XM4. Det er det som er vanskelig med "god lyd". Det blir fryktelig subjektivt. Jeg liker mye bass (men som nevnt, ikke dundrende og blærete bass som dytter alt annet i bakgrunn), og Sony ser ut til å gi mer der. Så på den ene siden ønsker jeg noe som trøkker, men samtidig uten å overdøve alt annet og bli til Granca-disco.

Jeg er livredd for å kjøpe Beyer (som jeg ikke har erfaringer med som merke) og bli skuffet over manglende bass, eller å kjøpe Sony og bli skuffet over manglende oppløsning i de andre frekvensområdene.