Hvilke hodetelefoner bør jeg velge?

Redaksjonen svarerKategori: HodetelefonerHvilke hodetelefoner bør jeg velge?
Sigurd skrev for 1 år siden

Jeg er i markedet for å oppgradere mine hodetelefoner til noe med mer "futt" i, og har forvillet meg inn i Hi-fi verdenen. Jeg lengter etter en klarhet og et lydbilde som er langt utenfor noe av det som finnes i forbrukermarkedet.

Siden enkelte av hodetelefonene jeg har sett meg ut (A1000Z, AP2000Ti) ikke finnes fysisk på det norske marked, synes jeg det blir vanskelig å sammenligne de jeg har testet.

Jeg er usikker på hvordan jeg skal beskrive lyden jeg er ute etter på en annen måte enn Meze 99, men med større lydbilde og mer klarhet. Noe lignende det Focal Elegia tilbyr.

På låter som L’enfant sauvage av Gojira savner jeg ordentlig punsj i gitarene, mer detaljer i overtoner, og en litt mindre dominerende bass. Dette er basert på tester med Meze 99 classic og Sony WH 1000XM3 (min nåværende hodetelefon).

Akustiske gitarer, strykere og piano mangler også litt klarhet og detaljer etter min mening. Romklang kommer ikke like godt frem som jeg ønsker. Basert på artikkelen din om Audio Technica a1000z, burde disse være perfekte, med unntak av en litt svak bass. Hva tenker du?

Jeg har sett på følgende hodetelefoner:

Audio Technica A1000z

Annonse

Audio Technica AP2000Ti

Focal Elegia (testet)

Meze 99 classic (testet)

Budsjett: helst under 10.000, men jeg kan gjøre unntak.

L&B Svar
Geir Gråbein Nordby L&B svarte for 1 år siden
Hei!

Du har ikke nevnt at det er spesifikt lukkede hodetelefoner du er ute etter, men siden alle dine alternativer er lukkede går jeg ut ifra at du ikke ønsker åpne.

Audio-Technica A1000Z er et par meget gode lukkede hodetelefoner. Men de har nok kanskje ikke den ekstra energien i bassen som du er ute etter. Selv om trøkk og overtoner i gitarer på Gojira definitivt vil være tilstede! Nå er vel ikke A1000Z på markedet lenger, men W1000Z er å få kjøpt, bl.a. hos platekompaniet.no (https://www.platekompaniet.no/headset/med-kabel/audio-technica-ath-w1000z). Jeg har imidlertid ikke testet W1000Z, og selv om Audio-Technica har mange hodetelefoner med nesten like navn, så er det forskjeller.

AP2000Ti er definitivt blant de beste lukkede jeg har testet. Men når du sier Meze 99 så frykter jeg de ikke har en fyldig nok bass til din smak.

Annonse

Jeg er fristet til å anbefale å høre på Beyerdynamic DT 1770 Pro. De låter varmere og fyldigere enn Audio-Technica, og har en fyldigere bass. Men de trenger en hodetelefonforsterker for å låte sitt beste. For eksempel Chord Mojo. Totalen for begge kommer under 10.000 kroner, og da får du en killer kombo!

Jeg ville også sjekket ut Shure SRH1540 og dessuten tatt en tur innom HiFi Klubben og lyttet til Denon AH-D7200.

mvh Geir Gråbein Nordby, L&B

Sigurd Johannes svarte for 1 år siden

Tusen takk for et veldig godt og utfyllende svar, Geir!

Det stemmer at jeg er i markedet for lukkede hodetelefoner, da åpne rett og slett blir det – for åpne, særlig siden de primært skal brukes i samvær av andre (typ. Biblioteker og Stille klasserom). Angående Meze, så syntes jeg de hadde hakket for mye bass og ikke samme klarhet som jeg ønsket. De ble litt gjørmete med kaotiske sanger, noe Gojira er ganske kjent for. Shure ble også litt for tamme. Jeg skal ta en kikk på modellene du anbefalte! Eventuelt får jeg bestille noen audio technica og eventuelt returnere de hvis de ikke skulle passe.

Sigurd Johannes svarte for 1 år siden

Forresten, hva vil du si er forskjellene mellom A1000z og Ap2000ti?