Få best lyd ut av et par Beolab 6000

Redaksjonen svarerKategori: HøyttalereFå best lyd ut av et par Beolab 6000
Jon Barth skrev for 3 måneder siden

Hei, jeg har fått et par Beolab 6000 som jeg skal bruke på hytta. Stuen er på 6×8 m. I utgangspunktet har jeg tenkt å bruke en Airport Xpress med vanlig Phonokabel rett i bunnen av høyttalerne, det er testet og virker. Jeg spiller musikk fra Apple Music via wi-fi. Jeg har også en separat DAC med optisk inngang fra Airporten som jeg kan bruke, men ingen volumkontroll eller andre justeringsmuligheter.

Trenger jeg egentlig en forforsterker til høyttalerne? Eller hva anbefaler dere, særlig hvis jeg skal supplere med en subwoofer? Hvis det går an?

L&B Svar
Lasse Svendsen L&B svarte for 3 måneder siden

Hei, siden BEOLAB 6000 er aktive, trenger du en form for volumkontroll. Altså trenger du en forforsterker, med et ekstra sett utganger som kan styres volumkontrollen, hvis du skal ha en sub også.

Lasse Svendsen L&B svarte for 3 måneder siden

Det har vi, vi var en tur hos B&O og fikk en grundig innføring: https://www.lydogbilde.no/test/hoyttalere/beosound-shape-2/

Jon Barth svarte for 3 måneder siden

Takk for raskt svar, Bang & Olufsen i Oslo anbefaler rett og slett sin egen Beosound Core til ca. 7500,- kr, særlig hvis jeg skal bruke en av deres subwoofere, da i serie gjennom spesialkabel. Har dere tidligere omtalt Beosound Core?