annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
Netgear lanserer ny Orbi-ruter tilpasset europeiske hjem
Netgear Orbi RBR20

Netgear lanserer ny Orbi-ruter tilpasset europeiske hjem

Mesh-ruter med enkel installasjon og WiFi-dekning uansett hvor du befinner deg i hjemmet.

OSLO  9. oktober 2018 NETGEAR utvider sin populære Orbi-serie av WiFi-produkter, som skal gi hele hjemmet dekning med nye AC2200 Orbi Tri-Band Mesh WiFi Router (RBR20) – en enkeltstående ruter rettet mot det europeiske markedet, og som leverer sterkere og raskere WiFi til hjem på opptil 125 m2.

Orbi RBR20 fungerer som en dedikert 802.11ac Tri-band-ruter (AC2200), som kombinerer stilfullt design og høy ytelse med en WiFi-hastighet på opptil 2,2 Gbps. Og har man barn i hjemmet, er tryggheten og foreldrekontrollen sikret via Disney Circle.

Skulle man senere få behov for å utvide WiFi-dekning til et areal større enn 125 m2, kan RBR20 kombineres med satellittenheter fra Orbi-serien. Og takket være den patenterte FastLane3-teknologien, som dedikerer et frekvensområde for kommunikasjon mellom ruteren og satellitter, forbedres dekningen uten at det påvirker hastigheten.

«Hvert hus er forskjellig, og vi vil gjerne gi brukerne friheten til å velge mellom en separat ruter og et mesh-system. Med en separat ruter som kan bygges ut til et større mesh-system, er det ingen risiko for at man senere angrer på sitt valg», forteller Pål Vatneberg, Nordic Country Manager for NETGEAR.

Han fortsetter: «RBR20 er den første separate ruteren i Orbi-serien, og den kan alene dekke opptil 125 m2. Samtidig kan den enkelt kombineres med en eller flere satellitter fra hele Orbi-serien, slik at du står fritt til å utvide WiFi-nettverket senere om behovet oppstår – uten at du trenger å endre nettverks navn, passord eller andre deler av konfigurasjonen».

Orbi settes opp med ett enkelt navn for det trådløse nettverket, og baserer seg på dedikert Tri-band WiFi for kommunikasjon mellom ruter og satellitter. Med dette vil man kunne bevege seg fra rom til rom i hjemmet uten å skifte nettverk eller få uten avbrudd i forbindelsen – selv ved streaming av 4K-video.

Orbi kan via enkle talekommandoer styres via Amazon Alexa og Google Assistant. Foreldre vil i tillegg verdsette mulighetene i den smarte foreldrekontroll-funksjonaliteten, som leveres via Disney Circle. Her kan man styre hvilken type innhold barna skal ha tilgang til, og hvor mye de skal kunne bruke nettet – både per barn og per enhet.

Nøkkelfunksjoner for Orbi Whole Home WiFi Router (RBR20):

  • Utvidet dekning — Få hastigheter på opptil 2,2 Gbps* og 125 m2 dekning. I større boliger, eller konstruksjoner som gir ekstra utfordringer for WiFi, kan nettverket utvides med ekstra satellitter.
  • FastLane3-teknologi — Dedikert forbindelse på egen frekvens mellom enhetene i Orbi-systemet, gir bedre muligheter for 4K-videostreaming og gaming – selv når du kobler flere enheter til nettverket.
  • Enkel og dynamisk utvidelse — Når RBR20 benyttes som separat ruter, allokeres den totale tri-band-båndbredden til WiFi-enhetene som er koblet til. Når Orbi-satellitter kobles til, settes det opp et WiFi-system hvor ett av 5 GHz-båndene benyttes til en dedikert og lynrask forbindelse (867 Mbps) mellom ruteren og hver satellitt.
  • Smart foreldrekontroll — Circle fra Disney gir deg muligheten til å styre hvilket innhold som skal kunne nås på nettet, og hvor mye nettet kan brukes – for enhver type enhet.
  • Gjestenettverk — Gi venner og familie tilgang til internett uten å dele ditt personlige nettverkspassord.
  • Ethernet-porter — Bruk de to Gigabit Ethernet-portene på hver ruter og satellitt, for å koble til enheter via kabel.
  • Integrert med Amazon Alexa og Google Assistant — Bruk enkle talekommandoer for å styre hjemmenettet ditt.

Pris og tilgjengelighet

AC2200 Orbi Tri-Band Mesh WiFi Router (RBR20) er tilgjengelig på det norske markedet med en veiledende pris på 1 490 kroner inklusive mva.

For å utvide til et mesh-system, er RBS20-satellitter tilgjengelig med samme pris. RBS20-satellitten kan også benyttes til å utvide eksisterende Orbi-systemer.

Lukk meny