Pressemelding:

G2-versjon av Tamrons legendariske 15-30mm

Nå kommer en ny generasjon av Tamrons meget vellykkede 15-30mm f/2.8 vidvinkelzoom for fullformat, med blant annet raskere AF, bedre bildestabilisering og enda bedre bildekvalitet i dårlige lysforhold.

Tamron har bygget mange gode objektiver gjennom årene, men noen av dem skiller seg fremdeles ut på grunn av en eksepsjonelt god ytelse, selv i forhold til betraktelig dyrere konkurrenter. Ett av disse er Tamrons legendariske SP 15-30mm f/2.8 – en av de beste vidvinkelzoomene som noensinne er laget.

Men til og med dette objektivet kan forbedres, og vi har nå gleden av å presentere etterfølgeren – Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2.

Raskere og stødigere

I likhet med andre objektiv i Tamrons G2-serie er nye 15-30mm f/2.8 utstyrt med doble mikroprosessorer som medfører en betydelig raskere autofokus og enda bedre ytelse i den innebygde bildestabiliseringen, VC (Vibration Reduction).

Den forbedrede VC-funksjonen klarer å holde bildet tilstrekkelig stødig for at man skal kunne fotografere på frihånd med opp mot 4,5 trinn lengre lukkertid enn hva som normalt er nødvendig for å unngå bevegelser. Sammen med den høye lysstyrken, f/2.8 ved samtlige brennvidder, innebærer det at fotografen kan ta sylskarpe bilder også i veldig dårlige lysforhold – uten stativ!

Objektivets autofokus drives av en ultralydsmotor (USD, Ultrasonic Silent Drive) som ikke bare er rask, men dessuten meget stillegående. For deg som planlegger å fotografere bryllup er dette objektivet et perfekt valg. En annen verdifull egenskap er den korte nærgrensen, bare 28 cm i hele fokusområdet, som kan brukes til å fange nærbilder hvor omgivelsene gjør bildene mer interessante.


Robust konstruksjon

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 er et ekstremt solid bygget objektiv tiltenkt profesjonell bruk. Et robust og værsikret hus beskytter innsidens verdifulle samling av linser og elektronikk. Frontlinsens beskyttende fluorinbelegg har blitt enda mer motstandsdyktig mot riper, støv, fett og fingeravtrykk. Det gjør også at objektivet er enklere å holde rent.


Optikk uten kompromisser

Uansett hvor solid dette objektivet enn er så er uansett den optiske ytelsen viktigst. I den forstand er Tamrons profesjonelle vidvinkelzoom til og med enda mer imponerende. Den avanserte optiske konstruksjonen består av 18 linser arrangert i 13 grupper.

En stor asfærisk linse av støpt glass plassert i den fremre delen samt ytterligere to asfæriske linser lengre bak brukes for å garantere lav forvrengning og eksepsjonelt høy skarphet helt ut i kanten av bildet ved samtlige blendere. Tre linser produsert av LD-glass med lav fargespredning forhindrer kromatisk aberrasjon og bidrar også til objektivets fantastiske oppløsningsevne.

En akilleshæl hos alle lyssterke vidvinkelzoomer er den store konvekse frontlinsen som er følsom for strølys og reflekser som kan forårsakes av lyskilder i utkanten av bildet. På grunn av dette er Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 utstyrt med en helt ny antirefleksbehandling, AX (Anti-reflection eXpand), spesialdesignet for å minimere effekten av perifert lys. Sammen med Tamrons effektive og verdsatte overflatebelegg eBand og BBAR sikrer den at objektivet får samme høye motstandskraft mot reflekser, strølys og sløring over hele frontlinsen.

Med sin enestående optiske ytelse er Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 et objektiv som egner seg spesielt godt til landskaps-, reise- og arkitekturfotografering, eller helt enkelt alle motivområder som krever en god vidvinkel!


Kompatibel med Tap-in

En annen viktig forbedring sammenlignet med forgjengeren er at det nye G2-objektivet er kompatibelt med Tamrons Tap-in Console, en liten adapter som monteres på bajonetten og kobles til pc via enUSB-kabel. I det medfølgende programmet kan man finjustere autofokusen og gjøre oppdateringer av objektivets firmware.

Og som en ekstra bonus har Tamron dessuten inkludert en bakre filterholder for gelatinfilter. Av tekniske årsaker finnes denne kun i Canon-versjonen.


Pris og levering

Levering av Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 med Nikon-fatning starter i september, mens Canon-versjonen kommer i oktober.

Ca.pris kommer til å bli:

  • Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 (Canon), kr 13.899,-(inkl. mva.)
  • Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2(Nikon), kr 13.899,- (inkl. mva.)

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.