Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vei? Dit vi skal trenger vi ingen veier…

En flyvende DeLorean? Det har vi ikke sett på over 30 år!

Skrevet av / 14.08.17 - 20:34
Vei? Dit vi skal trenger vi ingen veier…

Navnet Delorean er kjent for enhver filmnerd. Eller forsåvidt alle nerder. Takket være de tre «Tilbake til fremtiden»-filmene, hvor Doc Browns ombygde DeLorean reiste i tiden.

Berømmelsen hjalp dessverre ikke produsenten John Delorean, som i 1980-årene floppet eksepsjonelt med en futuristisk stålsportsvogn.

Nå har det kommet en ny generasjon av Deloreans på banen- Og den kan fly! Bak fartøyet står Paul Delorean, som er nevøen til John Delorean, og selv om familienavnet ikke har noen assosiasjoner til suksess, er det i det minste en del gratis reklameverdi forbundet med det. Familien har mest sannsynlig bygget vogner siden de i sin tid ble ble trukket av hester. Eller rundt da Doc Brown hadde sin smie i den ville vesten

Foto: DeLorean Aerospace

Det nye firmaet heter Delorean Aeorospace, og produktet har fått navnet DR-7. Hvis og når det kommer den lange veien fra tegnebordet til det offentlige luftrom, blir det snakk om et topersoners batteridrevet luftfartøy på ca. seks meter i lengden og fem i bredden. Og rekkevidden vil ligge på rundt 200 kilometer på en oppladning. Det er langt skulle vi hilse og si.

Inntil videre er det bygget en skalamodell i en tredjedel av størrelsen for å bevise at designet og aerodynamikken holder. Neste skritt blir en 1:1 prototype, som muligens kan være ferdig innen et år.

«Roads? Where we’re going, we don’t need roads!»

Kilde: Wired

I 2015 rundet vi årstallet for fremtidsvisjonen fra «Tilbake til fremtiden»: Nå blir den flyvende DeLorean endelig til virkelighet. Foto: Universal Pictures.

 

 

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top