Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

To nye 65″ TV-er fra Sony

Sony slipper to nye storskjermer på IFA-messen, og en av dem er kurvet!

Skrevet av / 04.09.13 - 19:47
To nye 65″ TV-er fra Sony

Kurvede skjermer er i vinden for tiden. Både LG og Samsung har lansert kurvede 55″ OLED-skjermer, som er konstruert for å gi et bilde hvor hele den horisontale flaten har  samme avstanden til øynene dine. Et prinsipp vi tidligere har sett blant annet på store kinolerret, men det er uvisst hvor stort utbytte det gir på mindre TV-skjermer.

Nå har Sony i hvert fall kastet seg på trenden, og lanserer en 65-tommers kurvet LED-LCD skjerm basert på sitt beste Triluminos bildepanel. Modellen heter 65S990A og kommer med hele 8 sidemonterte høyttalerelementer, slik at ikke bare bildet, men også lyden skal være mer omsluttende. Høyttalerne er vinklet i forskjellige retninger for å gi en virtuell surround-effekt. Norsk pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent, men modellen skal koste 4000 dollar i USA. Vesentlig rimeligere enn Samsung og LGs OLED skjermer, men altså med tradisjonell LCD-teknikk bak det kurvede panelet.

sony65w85

I tillegg slipper Sony nok en tradisjonell flat LED LCD skjerm. 65-tommeren KDL-65W85 blir Sonys nye toppmodell blant vanlige Full HD TV-er, og bruker også den et Triluminos bildepanel hentet fra W9-serien. Med denne kan Sony endelig tilby en konkurrent til populære storskjermer som Panasonic 65VT60 og Samsung 64F8505. Prisen blir rundt 28.000 kroner og KDL-65W85 kommer på markedet i oktober.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top