Sony + Dolby Vision = sant

Den etterlengtede Dolby Vision oppdateringen rulles snart ut til Sonys high-end TV modeller.

(Foto: Produsenten)

Sony kunngjorde allerede under lanseringen på CES i januar at deres high-end modeller for 2017 ville støtte Dolby Vision*. Det vil si – ikke umiddelbart, men i form av en firmware-oppdatering i løpet av året.

OLED-skjermen Bravia KD-65A1 er blant modellene som nå får en Dolby Vision oppdatering. (Foto: Sony)

Den lovede oppdateringen har imidlertid latt vente på seg, og har hindret Sony-eiere i å nyte den ekstra dynamiske kontrasten som Dolby-formatet kan by på. Dette i motsetning til f.eks LGs OLED-skjermer som har støttet Dolby fra de ble lansert (LGs skjermer bruker Dolbys egen chip, mens Sonys løsning er softwarebasert).

I går kunngjorde Sony at den etterlengtede oppdateringen vil rulles ut via nettverk fra slutten av januar 2018. Det er gledelig nytt!

Obs! Oppdateringen omfatter kun Sonys high-end modeller med videochipen X1 Extreme, nærmere bestemt A1 OLED, XE93/XE94 fra 2017 samt ZD9 fra 2016.

*Dolby Vision er Dolbys eget lisensierte HDR-format, som benytter såkalte dynamiske metadata til å gi variere kontrasten fra scene til scene. Dette i motsetning til vanlig HDR10, som setter et statisk kontrastforhold for hele filmen. Dolby Vision HDR-formatet er tilgjengelig på innhold fra b.la Netflix og på Apple TV 4K.

Les også: 

Test av Sony Bravia KD-65A1

Test av Sony Bravia KD-65XE9305

 

Les videre
Exit mobile version