TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Samsung QD-OLED kommer til Norden – nå vet vi prisen

Samsungs nye OLED-TV er like rundt hjørnet, og nå vet vi hvor mye den skal koste!

forfatter
Oppdatert: 23.03.22 - 08:30 // Først publisert: 17. mar 2022, kl. 17:00

Samsungs QD-OLED TV har vært mye omtalt allerede, men frem til nå har det vært veldig tyst fra Samsungs side om denne potensielt banebrytende TV-en.

Nå tar den koreanske produsenten endelig bladet fra munnen: I en fersk pressemelding bekreftes det at OLED TV-en faktisk eksisterer, og at den kommer til Norden om ikke så altfor lenge.

Oppdatering 23. mars: Samsung Nordic har nå kunngjort prisen på 65 tommeren QE65S95B. Se prisen i bunn av saken.

Les også Samsungs nye QD-OLED TV har endelig fått et navn Samsung er hemmelighetsfulle om sin kommende QD-OLED TV, men nå har den fått et offisielt navn!
Samsung Neo QLED
Samsung TV S95B Lifestyle Image
Samsung S95B. (Foto: Samsung)

Samsung OLED (S95B)

Den splitter nye QD OLED TV-en skulle etter planen presenteres på CES 2022 i Las Vegas rett over nyttår, men rett før teppet gikk opp, ble den trukket fra scenen. Siden den gang har den vært mye omtalt, av nesten alle bortsett fra Samsung.

QD OLED er en splitter ny bildeteknologi i high-end klassen, og det kan selvfølgelig tenkes at Samsung ville unngå at den stjal glansen fra deres ellers rikholdige TV-sortiment – deriblant populære modellserier som The Frame og Neo QLED.

QD OLED teknologi fra Samsung Display. (Foto: Produsenten)

Uansett: Nå trenger vi ikke spekulere lenger, siden TV-en er offisielt lansert! I pressemeldingen refereres den – pussig nok – bare til som OLED, uten ”QD” for Quantum Dots. Lyd & Bilde har imidlertid fått bekreftet at det dreier seg om et QD-OLED panel.

Pressemeldingen kan også fortelle at Samsung OLED-en kommer utstyrt med selskapets Neural Quantum Processor 4K videoprosessor, Tizen smart TV og lydsystemet Object Tracking Sound. Her er også støtte for lydfinesser som Q-Symphony og Dolby Atmos. Vi vet fra tidligere at TV-en skal være utstyrt med 4 stykk HDMI 2.1 innganger.

S95 bruker for øvrig den samme Neural Quantum bildebehandlingen som i Samsungs Neo QLED flaggskipmodeller. Det nevnes også finesser som OLED brightness booster og Perceptional colour mapping, som skal gi for å gi lysere, mer nøyaktige høylys-effekter og de mest realistiske fargene.

Vi har allerede stiftet et tidlig bekjentskap med QD-OLED teknologien gjennom Sonys toppmodell A95K, og det skal bli spennende å se hva Samsung kan utrette med denne teknologien – så fort vi får kloa i et testeksemplar!

Les også Her er årets nye TV-modeller fra Samsung Årets nye TV-er fra Samsung nærmer seg, og nå har vi fått vite de norske prisene.
Samsung Neo QLED 2022
Samsung S95B side Samsung S95B front Samsung S95B front left
<
>
Samsung S95B forfra. Legg merke til at den bare kalles "OLED", ikke "QD OLED". (Foto: Produsenten)

Pris og tilgjengelighet

Samsung S95B introduseres i Norden i løpet av andre kvartal, og vil være tilgjengelig i størrelsene 55″ og 65″. De nordiske prisene er ikke kunngjort enda. 

Oppdatering 23. mars: Samsung Nordic har nettopp kunngjort de nordiske prisene for S95B, rettere sagt 65-tommeren QE65S95B. Den får en veiledende pris på 34.999 kroner.

Samsungs nye OLED vil altså koste det samme som selskapets beste 4K Neo QLED-modell for 2022, QE65QN95B. Prisen ser også ut til å bli lavere enn Sonys toppmodell A95K, som også bruker QD OLED teknologi.

Prisen på 55″ er ennå ikke offisiell, men hvis prisene på Samsungs amerikanske nettsider gir oss en indikasjon på rundt 26.000 kroner for QE55S95B(i USA oppgis prisene til henholdsvis 2200 og 3000 dollar for 55″ og 65″, med antatt levering fra 15. April).

Det blir spennende å teste de ulike TV-ene opp mot hverandre!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Vet dere om den kommer den i større utgave enn 65″ etter hvert? Det blir liksom litt stusselig med så «liten» tv 🙂

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde