OLED fra LG er klar for butikkene

LG er – sammen med Samsung – først ut med krumme OLED-TV-er i norske butikker.

Etter å ha vært en fremtidsdrøm i årevis er det nå kamp ved målstreken, når det gjelder å lansere store OLED-TV-er. Samsung meddelte nylig at de som de første kunne sende sine OLED-baserte krumme TV-er i butikkene i oktober. Konkurrenten LG tar nå igjen ved å erklære at de er den første leverandøren som kan plassere to OLED-modeller på butikkhyllene: en krum og en flat.

Det dreier seg om den lett buete 55EA980W og Gallery OLED 55EA880W, som har skjulte høyttalere i en tradisjonell bilderamme. Begge har 55 tommer skjermstørrelse og kommer i handelen i løpet av inneværende måned. Den buete OLED-TV-en 55EA980W er blant annet premiert av EISA som Europas beste design-TV.

LGs OLED-teknologi baserer seg på et patentert system, hvor de sedvanlige røde, grønne og blå OLED-pikslene er supplert med en hvid piksel. De hvite pikslene kan gjengi alle spekterets farger og dermed avlaste de blå, som ellers har kortere levetid enn de røde og grønne. I tillegg til å øke holdbarheten innebærer det angivelig en hittil makeløs bildekvalitet med optimal fargegjengivelse.

Som et maleri på veggen
LGs Gallery OLED-fjernsyn 55EA880W er en design-TV i særklasse, hvor problemet med lydkvaliteten i TV-er er løst på kreativt vis. Selve TV-en er kun 4 mm tykk, men det følger med en ramme i utførelse som en tradisjonell bilderamme. Skjult i rammen er et 2.2-kanals lydsystem, som skal gi en fyldig og kraftig lyd. Fordi 55EA880W blir et slags innrammet maleri, har LG innebygd en såkalt Gallery Mode, som gir brukeren mulighet for å vise høyoppløste digitale utgaver av kjente kunstverk av kunstnere som Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Samtidig gjør Gallery Mode det enkelt for brukeren å benytte OLED-TV-en til å vise sine egne fotografier som slideshow.

Pris og tilgjengelighet
Rundet opp med en krone koster LG 55EA980W 80.000 kroner, og LG55EA880W 90.000 kroner. Begge modeller kommer i handelen i løpet av oktober.

lge.com

Les videre
Exit mobile version