Netflix tetter VPN-hull

Norske Netflix-brukere skal ikke kunne bruke den amerikanske versjonen av strømmetjenesten.

Bruker du en VPN-tjeneste som Overplay, TorGuard eller UnblockUS til å lure Netflix til å tro du er amerikansk bruker? I så fall har du kanskje allerede opplevd problemer.

I hvert fald forteller det amerikanske nettstedet TorrentFreak, at mange brukere av tjenester som de ovennevnte i den senere tiden har opplevd store problemer med å få adgang til den amerikanske utgaven av Netflix.

Årsaken til at også mange norske brukere foretrekker den amerikanske fremfor den norske Netflix-utgaven er at utvalget av film og serier rett og slett er større i USA. Det skyldes at Netflix skal forhandle med film- og TV-produsentene om rettighetene til deres innhold i hvert enkelt land.

Som vi skrev i september i fjor, skulle filmbransjen i USA av samme grunn ha begynt å legge press på Netflix for å få strømmetjenesten til å gjøre mer for å blokkere utenlandske brukere fra å få adgang til amerikansk Netflix. Det anser de nemlig for å være en krenkelse av opphavsrettighetene på linje med piratkopiering, da Netflix altså ikke nødvendigvis har betalt for retten til å vise en bestemt film eller serie til brukere i land utenfor USA. Tidligere i 2014 ble strømmetjenesten Hulu presset til å blokkere utenlandske brukere av samme grunn.

Og derfor skal Netflix i følge TorrentFreak altså være i gang med å stikke en kjepp i VPN-hjulet. Blant annet melder VPN-tilbyderen TorGuard om et stigende antall brukere som klager over å ikke lenger få adgang til den populære strømmetjenesten. Men blokkeringen av TorGuards brukere var ikke permanent, og derfor sier en talsmann fra VPN-tilbyderen til TorrentFreak, at han tror Netflix er i ferd med å teste ulike muligheter for blokkering av brukerne.

TorrentFreak skriver videre at Netflix også tester andre metoder enn blokkering av kjente VPN-tjenesters IP-adresser – blant annet ved å forespørre brukerens nettleser eller mobile enhet om den aktuelle tidssonen og deretter sammenligne den geografiske posisjonen med den anvendte IP-adressen.

Netflix selv nekter imidlertid for ethvert kjennskap til VPN-blokkeringen. Til Engadget uttaler en talsmann fra strømmetjenesten, at man ikke har endret på den måten man håndterer trafikk fra VPN-tjenester.

Les videre
Exit mobile version