Nyhet

YouTube og Universal restaurerer 1.000 musikkvideo-klassikere

Fra og med i dag kan musikkfans og fremtidige generasjoner oppleve de første 100 av disse klassikerne i en kvalitet som ikke har vært å finne tidligere

«Gode musikkvideoer er kunstverk med en enorm innflytelse på tvers av generasjoner, men akkurat som uvurderlige skulpturer eller malerier, så trenger også musikken restaurering en gang i blant»

Slik innledes en pressemelding fra Google, som videre forteller at Youtube og Universal har gått sammen for å oppdatere 1.000 av de mest ikoniske musikkvideoene noensinne – fra tiden da det ikke fantes HD.

100 av videoene er allerede tilgjengelige på YouTube. Bl.a. med artister som Billy Idol, Beastie Boys, Boyz II Men, George Strait, Janet Jackson, Kiss, Lady Antebellum, Lady Gaga, Lionel Richie, Maroon 5, Meat Loaf, No Doubt/Gwen Stefani, Smokey Robinson, The Killers, Tom Petty og mer.

Alle de 1.000 videoene skal være tilgjengelige før slutten av 2020, skriver Youtube videre i blogg-innlegget.

Under kan du se tre av videoene, slik de nå ser ut etter å ha blitt oppgradert til HD-format: Sabotage med Beastie Boys, Forever med Kiss og I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That) med Meat Loaf.

Les videre
Exit mobile version