Nyhet

Glem kabler og ladeplater

Xiaomi lader våre dingser gjennom luften, med Mi Air Charge Technology.

Xiaomi kommer med en helt ny type lading, kalt Mi Air Charge Technology. Konseptet går på å kutte ut både kabler og induksjonsladeplater, og i stedet lade våre dingser gjennom luften.

Mi Air Charge Technology – 5W fjernlading

Kjernen i Xiaomis fjernlading er en isolert ladestang med innebygde antenner som kan oppdage plasseringen av telefonen. Et fasestyringssystem bestående av 144 antenner sender millimeterlange elektromagnetiske bølger direkte til telefonen.

På smarttelefonsiden har Xiaomi utviklet et forminsket antenneoppsett med innebygd «beacon-antenne», altså en antenne som kommuniserer tilbake til senderen at den har truffet blink. Deretter vil mottakeren, som består av 14 antenner, forvandle millimeterbølgene fra ladestangen til elektrisk energi gjennom en likeretterkrets – og dermed får mobilen strøm gjennom luften på ekte sci-fi-vis!

Den nye teknologien kan pr. i dag lade med en kapasitet på 5 watt, innenfor en radius på flere meter. Den gode nyheten er at flere enheter skal kunne lades med 5 watt hver – samtidig. Dessuten skal ikke fysiske hindringer minske ladingens effektivitet.

Når teknolgien finner vei inn i de første konsumentproduktene har vi ikke blitt opplyst om.

Endelig kan vi bli helt trådløse

Etterhvert skal Xiaomis trådløse lading også fungere for smartklokker, aktivitetsarmbånd og andre bærbare enheter. Også produkter som høyttalere, skrivebordslamper og andre smarthjemprodukter skal kunne kobles opp – helt trådløst.

At dette baner vei for flere konspirasjonsteorier, er vi derimot ikke det minste i tvil om.

mi.com

Les videre
Exit mobile version