Vi kaster bort tiden med gammel teknologi

Forbrukere har mer avansert utstyr i lommen enn på skrivebordet. Det nekter de unge å være med på.

(Foto: Produsenten)

De unge (og en stor del av oss halvgamle) er med på notene og ikke det spor redde for teknologi. Men det betyr også at de stiller samme krav til utstyret på arbeidsplassen, som de er vant til i det private. Og annenhver av oss blir skuffet!

81% av arbeidstakerne i Skandinavia sier at det er viktig at arbeidsplassen kan tilby det nyeste tekniske utstyret. Og det i en sånn grad at mange av dem vil velge arbeidsplass etter utstyret. Det viser en rapport fra kommunikasjonsselskapet Fuze. 5.000 arbeidstakere og 2.500 tenåringer i hele Europa har blitt spurt om sine holdninger til hvordan og hvor de gjerne vil jobbe.

Blant resultatene kan man lese at halvparten av de ansatte i Skandinavia mener at utstyret på arbeidsplassen er så utilstrekkelig at det er ikke er mulig å jobbe effektivt. Det er ikke bare bortkastet tid og penger, men også en hindring for virksomhetene når de skal jage etter neste generasjon medarbeidere. 71 prosent av de spurte tenåringene sier nemlig at moderne teknologi er en viktig faktor når de skal velge arbeidsplass.

Blant de diskvalifiserende oldschool-teknologiene finner man fastnettelefonen. Den vil bare en av 100 tenåringer bruke, men de er stadig utbredt hos flere selskaper.

Bare en av 100 unge er venner med fastelefonen. Foto: Simens/Wikipedia.

Mobil og apper framfor fastnett og papir
Rapporten, som har fått den muntre tittelen «App-generasjonen: Slik former fremtidens medarbeidere måten vi arbeider på,» avslører at det er stor avstand mellom tenåringenes forventninger og den virkeligheten de faktisk vil møte på jobb. Nåtidens arbeidstakere betrakter fastnettelefoner, faksmaskiner, printere og papir som nødvendige gjenstander på arbeidsplassen, men tenåringer har helt andre prioriteter. De opfatter spesielt smartmobiler som absolutt uunnværlige arbeidsredskaper, og kommuniserer heller via sosiale medier, tekstmeldinger og videosamtaler fremfor å ringe til hverandre. Og skal man først snakke sammen i sanntid foretrekkes videosamtaler.

Tar utstyr med hjemmefra
Når den teknologien som IT-avdelingen stiller til rådighet er utilstrekkelig, løser medarbeiderne selv problemet ved å ta med utstyr hjemmefra. 45 % av arbeidstakerne i Skandinavia bruker sine egne mobiltelefoner på jobb. Det er markant fler enn i Frankrike (35 %), Tyskland (36 %) og Storbritannia (40 %). Mange skandinaviske ansatte bruker også programvare som ikke er under IT-avdelingens kontroll. Det dreier seg blant annet om apper til mobilmeldinger (31 %) og sosiale medier (21 %). Forskningsresultatene henger også tett sammen med fremgangen i at folk jobber hjemmefra, og antyder at tendensen vil fortsette. 85 % av franske arbeider ser fordeler ved å kunne jobbe fra et annet sted enn kontoret. Videre er 71 % av dem enige i at de ville jobbe mer effektivt hjemmefra, hvis de hadde den riktige teknologien sammenlignet med 65 % i gjennomsnitt i hele Europa og betydelig fler enn i Nederland (57 %).

«App-generasjonen har vokst opp med mobilen som det normale. De er vant til å gjøre alt på sine smartmobiler, spesielt kommunikasjon, og virksomhetenes nåværende teknologiske miljø er overhodet ikke i nærheten av det«, sier Luca Lazzaron, senior visedirektør for International Operations hos Fuze.

Rapporten finnes dessverre verken på Google Play eller i App Store men kan hentes på det gode gamle WWW.

Blant de 7.500 spurte kom 1.500 fra Skandinavia.

Artikkelfoto: William Bell Scott: «Iron and Coal» (Wikipedia)

Les videre
Exit mobile version