Nyhet

Sony 360-musikk kommer til Amazon HD

Men du får ikke hørt det.

Sony 360 reality audio on amazon music HD

Sony har i det siste vist at de satser på 360-graders musikk, i form av 360 Reality Audio. Det dreier seg om å gi surroundlyd fra alle kanter – også fra oven – gjennom et helt vanlig par hodetelefoner.

Vi har hørt prototypen ved et par anledninger, og vi synes konseptet fungerer bra etter formålet – nemlig å skape et 360 graders lydbilde rundt oss. Så får man synes hva man vil om å høre musikken på den måten.

Men nå slippes i hvert fall Sonys 360-graders musikkinnspillinger offisielt. Tjenesten de har valgt er Amazon Music HD, som ble lansert i midten av september og tilbyr musikk i tapsfri kvalitet med inntil 24-bit/192 kHz oppløsning. Tjenesten har dermed blitt en erkerival for Tidal, som tilbyr musikk i lignende kvalitet, men da i formatet MQA.

Ikke tilgjengelig i Norge

Det er bare ett aber. Det er nemlig at Amazon ikke tilbyr sin musikktjeneste her til lands. Med mindre du bor i USA, Storbritannia, Tyskland eller Japan, så får du ikke abonnert på Amazon Music HD. Og mens andre tjenester kun krever at du bruker lokal gateadresse og telefonnummer når du tegner kontoen, må du i tillegg ha et lokalt kredittkort når du skal abonnere på Amazon Music. Og det er det slettes ikke bare bare å skaffe.

Så da får vi heller håpe at Amazon med tid og stunder vil ekspandere til Norden.

Les videre
Exit mobile version