Onkyo kjøper deler av Pioneer

Pioneer selger sin AV-divisjon, og japanske Onkyo er en av kjøperne.

Pioneer har siden tidlig i sommer annonsert at de vil selge sin audio/video avdeling Pioneer Home Electronics som lager blant andre høyttalere, hi-fi produkter og hjemmekinoreceivere. Nå er avtalen i havn: Investeringsfondet Baring Private Equity Asia og Onkyo kjøper til sammen 51% av Pioneer Home Electronics.

Pioneer beholder 49% av selskapsdivisjonen, og det vil fortsatt utvikles og produseres AV-produkter under Pioneer-navnet. Hvor mye de vil skille seg fra tilsvarende Onkyo-produkter gjenstår å se: Det loves nemlig at Pioneer vil beholde ansvaret for produkt- og teknologiutvikling. Onkyo på sin side vil nok sikkert ta i bruk flere av Pioneers patenterte teknologier i sine egne produkter.

Mange Lyd & Bilde-lesere husker sikkert nedleggelsen av Pioneer sin plasmaproduksjon noen år tilbake. Dette er altså nok et kostnadskutt, i håp om å forbedre lønnsomheten hos den japanske produsenten.
Bakgrunnen for salget er at Pioneer vil konsentrere seg om sine mer lønnsomme produktområder, deriblant bilstereo, navigasjon og DJ-utstyr.

Kilde: Nikkei

Les videre
Exit mobile version