Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

DisplayPort 1.4 støtter 8K UHD-oppløsning

Inkluderer både Thunderbolt 3 og USB Type-C.

Skrevet av / 06.03.16 - 14:04
DisplayPort 1.4 støtter 8K UHD-oppløsning

DisplayPort-kabelen har etter hvert blitt selve koblingsstandarden mellom datamaskinen og den digitale monitoren. Mer stabilt enn HDMI, og dessuten med lavere forsinkelse, som gjør det mer egnet til dataspill og andre operasjoner som krever lynrask og sømløs interaksjon mellom brukeren og det som foregår på skjermen.

DisplayPort i sin kommende versjon 1.4 vil støtte både Thunderbolt og den nye USB Type-C, slik at den bærbare datamaskinen kun trenger én kontakt. Oppløsningen knuser den til HDMI i sin nyeste 2.0-versjon, da den vil støtte 8K videooppløsning, eller hele 7.680 x 4.320 piksler, med 60 Hz oppdateringshastighet og støtte for utvidet gråtoneskala og dypere farger med HDR (høy dynamisk rekkevidde). Selv om det ikke finnes videomateriale tilgjengelig i denne ekstreme oppløsningen, gir det mening på en dataskjerm, da man for eksempel kan redigere video med monitorvinduet i full 4K oppløsning, uten at det tar mer enn en fjerdedel av skjermplassen.

Går man ned til 4K oppløsning, kan skjermfrekvensen økes til 120 Hz.

Når DisplayPort 1.4 rulles ut, er usikkert. Forrige versjon 1.3 har først i det siste begynt å bli vanlig i de fleste datamaskiner, så vi forventer å måtte smøre oss med tålmodighet.

Kilde: VESA

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top