Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Svensk Amazon er nær en lansering

Amazons halvt oversatte nettside har lekket på nett

Skrevet av / 03.08.20 - 11:54
Svensk Amazon er nær en lansering

I flere år har det gått rykter om en svensk lansering, men det har alltid løpt ut i sanden. Men nå finnes det faktisk bevis på at Amazon har begynt å oversette nettsiden til svensk.

Domenet amazon.se ble i 2018 kjøpt for hele 6 millioner kroner. Siden da har nettsiden simpelthen videresendt besøkende til den tyske butikken.

Men nå har bransjetidskriftet Ehandel klart å finne nettsiden som er under oppbygning, som nylig lå helt åpent for hvem som helst å surfe på. Ifølge Ehandel kunne man også logge inn med sin Amazon-konto, så dette er ikke en svindel.

Store deler av nettsiden er oversatt og virker relativt klar for lansering, sier Ehandel. Men det er likevel ingen svenske leverandører å finne der, og mange av produktbeskrivelsene er fortsatt på engelsk.

At lanseringen virkelig ser ut til å være i gang bekreftes av at Amazon i vår registrerte en svensk filial, at de har skrevet under på en kontrakt for kontorlokaler i det sentrale Stockholm og at de annonserer etter personale.

Det går rykter om at de kommer til å lansere amazon.se til Black Friday i november, men med tanke på Corona er det mulig at datoen ikke kommer til å holde. Men det ville vært katastrofalt å gå glipp av julehandelen.

Da Amazon for øyeblikket søker etter en analytisk leder med ansvar for både Sverige, Danmark, Norge og Finland, forventer bransjefolk at de etterhvert vil åpne separate nettsider i resten av Norden med erfaringene fra den svenske siden som utgangspunkt.

 

Kilder: Magasinet Ehandel, e24.no

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top