Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sinnsyk oppløsning på 400 Mp

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Skrevet av / 25.11.20 - 10:07
Sinnsyk oppløsning på 400 Mp

Du verden. Mens de fleste av oss tenker at 24 megapiksler holder i massevis til det meste, er det alltids mulig å finne kameraer med enda høyere oppløsning. For noen vil alltid ha mer, og 40-50 Mp foretrekkes av blant annet noen landskapsfotografer.

Men hva med 102 MP? Ikke? Fujifilm GFX100 er kanskje det beste kameraet vi har testet, og dersom 102 Mp ikke er nok, så kan det nå ta bilder som settes sammen til hele 4oo Mp.

Jepp. Det gjøres ved at kameraet tar 16 bilder i rask rekkefølge med piksel shift, hvor bildebrikken flyttes av bildestabilisatoren i kameraet, som lagrer 16 bilder i 16-bits råformat.

Det kalles Pixel Shift Multi-Shot, og kameraet lagrer RGB piksel informasjonen i de røde, grønne og blå pikslene hver for seg, noe som skal gi ekstrem fargegjengivelse, i tillegg til ekstrem oppløsning.

Kameraet må oppdateres, men det er gratis og ny fastvare (Firmware Ver. 3:00) kan lastes ned her, så trenger man å laste ned programmet Pixel Shift Combiner, som finnes her både for PC og Mac. Deretter er det bare å finne motiver som fortjener 400 Mp oppløsning.

Pixel Shift Combiner setter sammen de 16 bildene til én 400 Mp DNG-RAW-bildefil, som man kan konvertere til foretrukket filformat i Capture One eller Photoshop.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top