Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Rolls-Royce utvikler selvkjørende fartøy

Bruker teknologi fra Google Cloud for å utvikle nødvendig kunstig intelligens.

Skrevet av / 09.10.17 - 11:26
Rolls-Royce utvikler selvkjørende fartøy

Rolls-Royce vil utvikle selvkjørende fartøy til sjøs, slik at vi ikke trenger menneskelig mannskap for å frakte gods over verdenshavene. Det vil gjøre ferden både billigere og sikrere, noe vi skrev om allerede i 2014.

Fremdeles er det et stykke på vei før skip kan bli helt selvkjørende, men som et mellomledd i utviklingen kan kunstig intelligens gjøre bemannede skip sikrere, ved å hele tiden overvåke skipet og dets omgivelser.

I sentrum for denne kunstige intelligensen står Google Clouds maskinlæringsteknologi. Dette er den samme nettbaserte programvaren man finner hos mange andre Google-produkter, blant annet bilde- og stemmesøking. Det dreier seg om en rekke algoritmer, verktøy og teknologier som etterligner menneskelige læremetoder for å løse spesifikke problemer. Store mengder data analyseres for å kunne gjenkjenne mønstre i dem, så man kan gjøre forutsigelser fra data som tidligere har vært utydelig. Jo større datamengde man har å analysere, desto mer komplekse mønster kan modellen gjenkjenne, og dertil mer presise blir forutsigelsene.

I dag kan velutviklede maskinlæringsmodeller utføre prediktiv analyse raskere og bedre enn noe menneske, i følge Rolls-Royce.

Rolls-Royce har lite med bilmerket å gjøre, som BMW i dag har rettighetene til. Derfor er det tvilsomt om vi ser noe direkte samarbeid mellom marineavdelingen og bilavdelingen, som antakelig vil få en helt annen teknologi for selvkjøring hvis og når den tid kommer.

rolls-royce.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top