Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Perry Mason gjenoppstår!

HBO puster nytt liv i spennende remake av klassisk detektivserie.

Skrevet av / 10.06.20 - 16:25
Perry Mason gjenoppstår!

Hvem hadde trodd at noen skulle børste støvet av en av de eldste og trausteste TV-detektivene gjennom tidene? Det er akkurat det HBO har gjort. Perry Mason (basert på den ikoniske karakteren til forfatter Erle Stanley Gardner) var fast ukentlig innslag, primetime lørdag kveld, på CBS fra 1957-1966.

Hele 271 (!) episoder ble produsert av serien, med Raymond Burr i hovedrollen.

Serien ble forsøkt gjenopplivet i 1973, men det ble kun til en halv, mislykket, sesong. Deretter fulgte Hollywood opp med en mengde filmer, Burr spilte Perry Mason i 26 av dem, i perioden 1985-1993.

Matthew Rhys, Perry Mason, sesong 1 (Foto: HBO)
Les også Koronatrøbbel for Indy 5 Flere filmer utsettes på grunn av virushelvete.
Perry Mason, sesong 1_3 Perry Mason, sesong 1_2 Perry Mason, sesong 1_4 Perry Mason, sesong 1_5 Perry Mason, sesong 1_6 Perry Mason, sesong 1_7
<
>
Perry Mason, sesong 1 (Foto: HBO)

 

Handlingen i den nye serien er satt til Los Angeles, 1932.

Mens resten av landet sliter seg gjennom de harde trettiårene, blomstrer LA med rikdom, olje, predikanter, olympiske leker og liv.  Når tiårets kriminalsak dukker opp på dørstokken hans, fører Masons jakt etter sannheten ham bak teppet til en splittet by, og kanskje i retning av forsoning for hans egen del. Underveis møter han den eksotiske, og svært energisk, presten Sister Alice (Tatiana Maslany).

https://www.youtube.com/watch?v=rNATvJMPZaA

 

Matthew Rhys (The Americans) og John Lithgow har hovedrollene i serien skapt av Rolin Jones og Ron Fitzgerald, regissert av Timothy Van Patten og produsert av blant andre Rhys og Robert Downey Jr.

Perry Mason, sesong 1 består av 8 episoder på 60 minutter og får premiere på HBO Nordic den 22. juni, med ny episode hver mandag.

PS! Samme dag kan du lese anmeldelsen på Lyd & Bilde!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top