Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er bare den aller billigste TV-modellen som uteblir fra det gode selskap, når Panasonic ruller ut forbedrede HDR-formater. Og Dolby Atmos.

Skrevet av / 18.02.19 - 16:13
Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Vi er i Frankfurt, hvor Panasonic viser frem sine nye produkter for året. På CES i Las Vegas lettet Panasonic på sløret og viste frem sin nye flaggskip OLED-TV GZ2000, og nå er tiden kommet for de øvrige modellene!

Det først som er verdt å merke seg er at stort sett alle av Panasonics nye modeller for 2019 (bortsett fra den aller billigste GX700-modellen) kan skilte med støtte for både HDR10+ og Dolby Vision.

På lydsiden får alle TV-er støtte for Dolby Atmos (igjen, alle bortsett fra GX700), som åpner for ekte 3D-lyd, ved å også gi lyd fra taket. Men der hvor GZ2000 har fysiske høyttalere plassert på toppen for å skyte lyd opp i taket, gir de resterende modellene Atmos-lyd videre til en lydplanke eller høyttalersystem via lydreturkanalen (eARC).
Den nest dyreste GZ1500 har forøvrig sin egen lydplanke bygget inn i TV-ens sokkel. Og vi loves god surroundfølelse, men alle høyttalerne her peker fremover og gir ikke ekte Atmos-lyd uten hjelp fra eksterne høyttalere.

Mer OLED – men LCD står også sterkt

Panasonics OLED-flaggskip GZ2000 får selskap av tre nye modellserier: GZ950, GZ1000 og GZ1500.(Foto: Geir Gråbein Nordby)

 

Panasonic dobler utvalget i OLED-klassen og har nå fire OLED-serierpå menyen, bestående av GZ2000, GZ1500, GZ1000 og GZ950. De må klare seg uten proff-panelet som GZ2000 er utstyrt med, men alle har intelligent prosessering med Panasonics råeste videoprosessor HCX PRO. Og alle kommer med fargekalibrering utført av Hollywood-kolorist Stefan Sonnenfeld. Alle har UHD Premium-sertifisering, som betyr at alt fra oppløsning til fargerom og lysstyrke følger en bransjestandard som skal forsikre at bildet hos sluttbruker gir en skikkelig HDR-opplevelse.

Alle OLED-modellene støtter HLG Photo (Hybrid Log Gamma) som gir HDR-kvalitet på stillbilder. TV-ene støtter dessuten stemmestyring fra Alexa og Google Assistant smarthøyttalere.

Alle OLED-modeller kommer i størrelsene 55 og 65 tommer.

Panasonics LCD-flaggskip GX940 kommer i 75″ skjermstørrelse.

I tillegg ser vi fire nye 4K LCD-serier: GX940, GX900, GX800 og den rimeligste GX700 (som altså ikke står på listen for de nye godsakene). Også her er 65 tommer største størrelse.

Om du ønsker større TV enn naboen, er det flaggskipet i LCD-familien du skal kikke nærmer epå. Den heter GX940 og kommer bare i en størrelse, nemlig 75 tommer! I likhet med OLED-skjermene er den utstyrt med en ny HCX Pro Intelligent prosessor, og er også kompatibel med både Dolby Vision og HDR10+.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top