Snabbtitt på LGs kommende mobiler

Vi har fått prøve Nexus 5X, LG Zero og Easy Smart.

Vi har fått en presentasjon og demonstrasjon av mobilene LG slipper i løpet av de neste månedene. LG fortalte at man mobilene i mellomprisklassen nå får arve design og funksjoner fra toppmodellene. Man forsøker også å lage mobiltelefoner som passer spesielle målgrupper.

Ved Googles mobilarrangement forrige uke ble det presentert to nye Nexusmodeller. Den mindre av dem, Nexus 5X, ble utviklet av LG og nå har de første tidlige eksemplarene kommet til Skandinavia. Den er rettet mot entusiaster som vil ha de siste funksjonene og en ren Android-opplevelse.

De to fargevalgene som kommer i salg her er den hvite og svarte. Som LGs tidligere Nexus 5 har baksiden en matt gummilignende følelse, som er behagelig i hånden og gir et bra grep.

Den største oppgraderingen er et påkostet kamera med stor bildesensor, som skal gi gode bilder i svak belysning. Man kan dessuten filme i saktefilm med 240 bilder i sekundet i 720p-oppløsning. Hvor bra det fungerer får vi se når vi får mobilen til test om noen uker.

Den andre åpenbare nyheten er den store fingeravtrykkleseren på baksiden. Under demonstrasjonen virket den like rask som på den nye iPhone, hvilket er imponerende.

De relativt store høyttalerne på fremsiden gir oss forhåpninger om god lyd. Skjermen er kanskje ikke i toppklasse, men så er dette også den budsjettvennlige modellen. På innsiden finner vi Android Marshmallow 6.0 med innebygd støtte for fingeravtrykk, forbedret datasikkerhet, den strømbesparende doze-funksjonen og mulighet for å raskt og enkelt plukke ut og bruke informasjon fra for eksempel meldinger.

Den slippes i mitten av november for 4 500 kr (16 GB) og 4 900 kr (32 GB)

For en yngre målgruppe lanserer man LG Zero og som man kan se har den også arvet metallflate og baksideknapper fra premiummodellene. Den har også funksjoner som Knock Code for å åpne den raskt fra dvalemodus, og Gesture Shot for å enklere ta selfies.

Den slippes i november for 250 euro.

Til slutt fikk vi kjenne på seniormobilen Easy Smart som ble vist på IFA-messen. Den har en unik kombinasjon av fysiske knapper og pekeskjerm, så man faktisk kan kjøre Android og få tilgang til apper. Vanlige funksjoner som meldinger, kamera og kontakter har egne snarveiknapper og man kan programmere en egen til for eksempel Facebook.

Ikonene er litt større før dem med nedsatt syn og har dessuten funksjoner for nødalarm. Den kommer i stilig mørkeblå eller rød farge.

LG Easy Smart kan kjøpes nå for rundt 2 000 kroner.

 

Les videre
Exit mobile version