Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Siemens-mobilene er tilbake!

Tysk iPhone-kopi vil måle krefter med mobilmarkedet.

Skrevet av / 02.09.15 - 15:34
Siemens-mobilene er tilbake!

Det virker som om alle prøver seg i det lukrative smartmobilmarkedet for tiden, hvor det er mye penger å tjene, men kun få produsenter som kan le hele veien til banken (les: Apple og Samsung).

Siste skudd på stammen er det tyske selskapet Gigaset, som ellers er mest kjent for trådløse fastnett-telefoner – basert på den såkalte DECT-teknologien – men også produserer for eksempel babyalarmer, IP-telefoner og profesjonelle telefonsystemer til virksomheter.

Gigaset kjøpte i 2008 mobildivisjonen fra også tyske Siemens, som man vil kunne huske som en riktig stor spiller på mobilmarkedet, hvis man da er gammel nok til å huske rundt 12-15 år bakover i tid.

Så på en måte er det Siemens-mobilenes gjenkomst vi var vitne til, da Gigasets designsjef, Hans Henning-Brabänder, presenterete hele tre nye smartmobiler – Gigaset ME, Gigaset ME Pure og Gigaset ME Pro – ved selskapets store lansering i Berlin i går.

Gigasets designchef, Hans Henning-Brabänder, ved lanceringen i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Gigasets designsjef, Hans Henning-Brabänder, ved lanseringen i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Fokus på den gode brukeropplevelsen har vært det bærende prinsippet for utviklingen av de nye telefonene, understreket han, og viste så frem en Android-telefon, som mest av alt minner om en blanding av en iPhone 5 og en iPhone 6. Så mye, faktisk, at det kan være vrient å se forskjell. Se bare bildet nedenfor:

Én af telefonerne på dette billede er en iPhone 6, men hvilken...? Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Én av telefonene på dette bildet er en iPhone 6, men hvilken…? Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Nåvel, i det minste har Gigaset også latt seg inspirere av iPhones høye kvalitet, og de nye mobilene virker umiddelbart overbevisende og solide. Både forside og bakside er av glass, mens en finskåret metallramme omringer telefonen. På baksiden sitter en fingeravtrykkleser og mobilens hovedkamera, mens det på toppen sitter en inngang til hodetelefoner samt en infrarød sensor, og vi i bunnen finner mobilens høyttalere og USB-C-inngangen.

Gigaset ME Pure med 13 MP kamera og fingeraftryksscanner på bagsiden. Foto: Gigaset
Gigaset ME Pure med 13 MP kamera og fingeravtrykkleser på baksiden. Foto: Gigaset

Den billigste modellen, Gigaset ME Pure til 349 euro, kommer med 5” Full HD-skjerm, 13 MP kamera og 8 MP frontkamera, Snapdragon 615-prosessor, 2 GB RAM og 15 GB lagring, som kan utvides med microSD-kort. Mobilen har 3320 mAh batteri, fingeravtrykkleser og støtter naturligvis 4G/LTE. Den veier 140 gram og er 7,8 mm tynn.

Gigaset Me med 16 MP kamera til 469 euro. Foto: Gigaset
Gigaset ME med 16 MP kamera til 469 euro. Foto: Gigaset

Mellommodellen, Gigaset ME til 469 euro, har også 5” Full HD-skjerm, fingeravtrykkleser og 4G/LTE, men den har 16 MP kamera i stedet for 13 MP samt åttekjerners Snapdragon 810-prosessor, 3 GB RAM og 32 GB ring, som selvsagt også kan utvides via microSD-kort. Den har 3000 mAh batteri, veier 160 gram og er 7,7 mm tynn.

Den dyreste Pro-udgave kommer i modsætning til de andre modeller med 5,5" skærm. Foto: Gigaset
Den dyreste Pro-utgaven kommer i motsetning til de andre modellene med 5,5″ skjerm. Foto: Gigaset

Gigaset ME Pro, den dyreste modellen til 549 euro, har en stor 5,5” skjerm, også den med Full-HD oppløsning, 20 MP kamera, Snapdragon 810 octa-core prosessor, 3 GB RAM, 32 GB lagring (kan utvides via microSD-kort) og 4000 mAh batteri. Vekten er oppe i 195 gram, mens mobilen måler 7,7 mm i tykkelsen.

Alle telefonene kommer med plass til to SIM-kort og med innebygd dedikert Hi-Fi-chipset med støtte for Dirac HD-lyd, liksom alle modellene støtter høyoppløste lydformater som FLAC, WAV og APE.

Ifølge produsenten blir alle tre modeller tilgjengelige i Europa i løpet av høsten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top