Så robust blir den nye iPhone-skjermen

Den kommende iPhone 6 får en skjerm fremstilt av såkalt safirglass, som skal tåle litt av hvert.

Hittil har skjermen på diverse iPhone-modeller vært fremstilt av såkalt Gorilla Glass, fra firmaet Corning , eller – fra og med iPhone 4 – av et tilsvarende materiale. Men selv om Gorilla Glass altså er forsterket i forhold til vanlig glass, blant annet via en ioniseringsprosess, så vil mange iPhone-eiere nok kunne nikke gjenkjennende til at det ikke er så sterkt som man kunne ønske seg. Det er de mange smadrede iPhone-skjermene, som kommer til reparasjon hos diverse verksteder, et trist vitnesbyrd om.

Men nå er det slutt, mener Apple åpenbart. I hvert fall hvis vi skal tro på ryktene, om at kommende Apple-produkter, heriblant også den neste iPhone-modellen, vil få skjermer fremstilt av safirglass, som Apple selv vil fremstille på en fabrikk firmaet har åpnet i byen Mesa i Arizona.

På denne fabrikken i Arizona vil Apple angivelig fremstille de nye iPhone-skjermene av safirglass.

Og hvis det viser seg å bli til virkelighet med skjermer av safirglass, så er det god grunn til å tro at de vil kunne tåle en hel del mer enn vi er vant til. For eksempel å komme i nærkontakt med store betongklosser!

Denne videoen demonstrerer det godt:

Kilde: 9to5mac.com http://9to5mac.com/2014/02/05/video-demo-of-sapphire-coated-iphone-display-leaves-it-unscratched-by-concrete/#more-309018

Les videre
Exit mobile version