NYHET

MWC 2019: Xiaomi lanserer to rimelige topp-mobiler

Kinesiske Xiaomi er fortsatt relativt ukjente i de nordiske breddegrader, men nå vil de utfordre Huawei

(Foto: Produsenten)

Xiaomi er blant de største mobilprodusentene på det kinesiske markedet, og selv om vi fortsatt ikke har sett noe av de her i Norden, så kan den situasjonen raskt endre seg. Hvis man er tvil så er det bare å se på Huaweis utvikling i løpet av de siste fem årene.

På Mobile World Congress i Barcelona har selskapet i hvert fall hjulpet seg selv godt på veien ved å lansere hele to smarttelefoner som begge koster under 5.000 kroner, men som byr på spesifikasjoner på toppnivå.

Xiaomi Mi Mix 3 5G kommer til Skandinavia, selv om operatørerne fortsatt ikke er klare til 5G. Foto: Xiaomi

Mi Mix 3 5G

En oppdatering til Mi Mix 3, som vi testet for bare noen uker siden.

I forhold til den tidligere versjonen er den største nyheten naturligvis 5G-støtte, noe vi ikke får noe nevneverdig ut av i de Skandinaviske landene i nærmeste fremtid. Inntil mobiloperatørene får tatt seg sammen og kommer i gang med utbygningen av 5G-nettverket – noe som vi dessverre må vente lenge på.

Under skjermen på Mi Mix 3 5G finner man Qualcomms Snapdragon 855 med åtte-kjerners Kryo 485 CPU, Adreno 640 GPU og naturligvis 5G.

Her finner vi også det samme 12 MP dual-kameraet, som er kjent fra den tidligere versjonen av Mi Mix 3, samt en 6,39″ S-AMOLED skjerm med FHD+-oppløsning (2.340 x 1.080).

På Mi Mix 3 5G kjører man undersiden av mobilen ut på en slags slede for å aktive kameraet. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Selv om vi da ikke får noe ut av 5G-støtten, så kommer Mi Mix 3 5G likevel til Skandinavia, hvor den vil koste 6.499 norske kroner.

Xiaomi Mi 9. Foto: Xiaomi

Mi 9

Denne helt nye modellen er Xiaomis første med AI-basert trippel-kamera, hvor primærlinsen er Sonys IMX582 ½» 48 MP sensor. I tillegg har man en 16 MP ultra-vidvinkel og en 12 MP telefoto.

Xiaomi Mi 9 byr på første trippel-kamera fra den kinesiske produsenten Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Likt med Mi Mix 3 5G har Mi 9 også en S-AMOLED-skjerm på 6,39″ – i denne versjonen med innebygd fingeravtrykksleser under skjermen.

I tillegg kommer MI 9 med 3300 mAh batteri, som støtter Qualcomms QuickCharge 4-standard. Det betyr at mobilen opplades fra 0 til 70% på bare 30 minutter.

Xiami Mi 9 kommer i butikkene til mars til en veiledende pris på 4.599 norske kroner.

Les videre
Exit mobile version