iPhone-kopi redder HTC

I hvert fall for en stund.

(Foto: Produsenten)

HTC lanserte den meget iPhone-aktige One A9 i slutten av oktober – du kan lese vår test av HTC One A9 i vår desemberutgave, eller her på nettsiden fra den 17. desember – og selv om det kan virke som et billig triks å komme med en Android-smartmobil, som så skamløst skal appellere til iPhone-brukere, så later det til å virke, for HTC har nå fått snudd en trend som ellers har sett omsetningen falle mange måneder i strekk!

Don’t take our word for it! Her et offisielt pressebilde av HTC One A9. Vurder selv, om den ligner en iPhone. Foto: HTC

I november omsatte HTC nemlig for 2,15 milliarder kroner, som er en stigning på 15 prosent i forhold til oktober. Det skriver CNET.

I september ble HTC fjernet fra den taiwanesiske børsindeksen over de 50 mest verdifulle selskapene, hvilket var et hardt slag for virksomheten, som tilbake i 2011 sto for over 11 prosent av det globale smartmobilmarkedet.

Omsetningsøkningen betyr ikke at HTC kan puste lettet ut, for selv om novembertallene for første gang på lang tid viser en positiv trend, så omsatte HTC likevel for 40% mer på samme måned i fjor.

Det er kanskje også grunnen til at HTC jobber med å lansere andre typer produkter enn smartmobiler. For eksempel jobber selskapet med et virtual reality hodesett, som inntil videre har fått navnet HTC Vive, sammen med spillselskapet Valve.

HTC har imidlertid tidligere sagt at HTC Vive skulle være å finne i butikkene innen jul i år. Om det målet skal nås, må de skynde seg.

Les videre
Exit mobile version