Gratis Spotify til mobilen

Spotify lanserer trolig gratis mobilversjon neste uke.

En gratis, reklamefinansiert mobilversjon av Spotify er på trappene og lanseres trolig neste uke, i følge Wall Street Journal.

Spotify har inngått lisensavtaler med musikkselskapene Sony, Warner and Universal om å slippe musikken løs gratis for mobil for første gang.

At ikke hele Spotify-biblioteket blir gjort tilgjengelig for mobilen gratis, innebærer at Spotify dikterer musikken du får høre gjennom en radiolignende tjeneste.

Spotify skal holde arrangementer i New York og London neste uke, og det er for tiden spekulasjoner i om den nye gratistjenesten vil lanseres da. Så langt har ikke Spotify gått ut med noe konkret om hva arrangementene vil dreie seg om.

Spotify avslørte nylig på sin nettside, Spotify Artists http://www.spotifyartists.com/ hvor mye de utbetaler til artistene pr. spilling. I gjennomsnitt blir det utbetalt 0,007 dollar pr. strømming, altså rundt 4 øre. Det påstås at rundt 70 prosent av inntektene går videre ut til artister og plateselskap, mens Spotify beholder 30 prosent.

 

Les: Vi har testet Spotify Connect

Les videre
Exit mobile version